Drillo vs. Jesus
Marseille, Frankrike, 23.juni 1998: Norge slår Brasil 2-1 i verdensmesterskapet i fotball. Ola og Kari og ellers trauste nordmenn tar fullstendig av, folk danser i gatene og ateisten Drillo blir nesten hyllet som en gud.
   Zuidlaren, Nederland 31. desember 1998: 7000 ungdom fra hele Europa er samlet til misjonskonferansen «Mission». Det er bønnemøte, og vi ber til Gud for ulike ting. Det er helt stille. Jeg er nesten redd for å blunke, for ikke å bryte stillheten. Så stille er det. Da fikk jeg en intens lyst til å reise meg opp å rope ut: «Takk Gud. Halleluja! Du har frelst meg!» Men jeg gjorde det ikke. For stillheten kan være bra den og.
   Men, når det gjelder fotball og idrett kan vi vise begeistring, klappe, juble og synge «seier’n er vår». Men skjer noe lignende i et kristent møte, blir det kalt suggesjon. I visse sammenhenger går det nesten ikke an å si høyt «amen» en gang. Nei, heia Drillo.
   Kan du se for deg nordmennene som så Kjetil Rekdal sette inn 2-1 målet mot Brasil, sitte stille på setene sine og bare hviske lavt: «mmm... ja det er fint... ja... mmm... flott... fryd... ja... mmmm» Kan du? Det kan ikke jeg. Har ikke vi som er kristne mye større grunn til å vise begeistring? Han har frelst oss, gitt oss evig liv i himmelen og Boka hans er full av løfter.
   Ja, vel. Jeg er bare nitten år, og har ikke kommet borti alle livets realiteter ennå osv, men en ting vet jeg, og det står om Jesus i Lukas 10.21: «I den samme stund jublet han i Den Hellige Ånd.» Jesus jublet. Ja, han gråt også, men her jublet han. Se det for deg. Han jubler for deg også, er det ikke verdt litt respons?
Erik Andreassen

Vår nye pastor, Thore Tellefsen!
11. november i fjor ble Thore Tellefsen valgt av menighetsmøtet til ny pastor i Larvik Misjonsmenighet. Nå har Thore og Bjørg sagt «ja» til å komme til oss, og vi ser fram med glede og forventning til de kommer 1. august 2000. Det er spennende med nye pastorfolk. Styret v/formann har vært i gang en tid med å skaffe egnet bolig, og det ser nå ut til å ha gått i orden. Dermed skulle det meste være klart for at de kan komme til oss.
   Thore Tellefsen er f.t. pastor i Stavanger Misjonsmenighet hvor han har vært pastor i 7 år. Tidligere har han vært pastor i Mosjøen, Horten, Kristiansund, Grimstad og Lyngdal Misjonsmenigheter. Thore er 55 år. Han fra Kragerø og kona Bjørg, som er lærer, er fra Skien. Dermed har de familie her i distriktet. De har dessuten hytte i Brunlanes som de gleder seg til å kunne benytte mer nå når de kommer til oss. De har tre voksne barn. De hilser så mye til menigheten og ser fram til å komme til oss.

Til deg!
Jesus sa engang til disiplene sine, og han sier til oss idag: «Gå ut og gjør alle folkeslag til disipler...»
   Noen av oss har allerede gjort noe i forhold til dette, noen har gjort mye, og andre lite. Likevel lyder befalingen fremdeles, for oppdraget er ikke fullført. Vi blir ikke ferdige med å gjøre folk til disipler, før vi er hjemme hos Jesus i Himmelen.
   Gud spør ikke etter hvor mange «talenter» vi har fått, men om vi er villige til å bruke dem - få eller mange. Ingenting er for lite til å bli brukt av Gud, men han vil refse oss hvis vi graver ned våre «talenter».
   Ikke alle av oss skal til Colombia eller til unådde folkeslag i Afrika. Kallet til de fleste av oss kommer mye nærmere fra. Ser vi alle de unådde «folkene» på Søndagsskolen, MiBaGo, Treffpunkt og Speidern??? Når vi vet at ca. 80% av de som blir kristne blir det før de fyller 20 år, så burde dette bli alvorlig for oss.
   Hvis du kjenner en aldri så liten brann i ditt hjerte, og et bitte lite «ja» så meld deg for en av oss i valgkomiteen.
   Vi har bruk for deg! Gud ønsker å bruke deg! Du vil få rikelig av Guds velsignelser.
Eva Gundersen Bøe

Juletrefesten
Mandag 3. januar var det tid for juletrefest.
Jan Roger ledet festen, og Elisabeth Børven holdt andakt mens barna satt på gulvet framfor flanellografen. Det ble selvfølgelig mye gang rundt treet både før og etter bevertningen.
Til slutt skulle barna «trylle» med pinnen de hadde fått utdelt. Og ut av «kalenderen» kom det en godtepose!


Det ble to fulle ringer rundt treet.


Celina «henger opp tøy».Sverre hadde funnet på en original «godteutdeling».Nyttårsaften
Rundt 50 var samlet Misjonskirken til nyttårsfest. Etter koldtbord og mye bra underholding ble det holdt det en andaktsstund før det 2000. året ble ønsket velkommen.

Gratulerer
1. februar fyller vår formann
Nils Børven 50 år. Stina Røsjordet fyller 80 år 14. februar. Vi gratulerer dere begge.

Lovsangsgruppa
Vi ser det som en stor og viktig oppgave og kunne være med å lede menigheten i lovsang. Det hadde vært fint å få med flere i lovsangsgruppa. Du er hjertlig velkommen til øvelse hver torsdag fra kl 19-21. Vi ønsker oss også en bassist i gruppa. Ta kontakt med
Mariann Isaksen.

Endringer på kontoret
Formann Nils Børven hadde i høst stort sett kontordag på onsdagene. Denne ordningen opphørte fra årsskiftet. Ungdomspastor Jan Roger Rabben overtar nå etterhvert den daglige driften av menighetskontoret, annonsering m.m. Han vil være å treffe til vanlig kontortid, og ellers etter avtale.

:formannen
En ny vår står for døra etterhvert. Som menighetsfellesskap står fortsatt framfor oppgaven Jesus gav oss for snart 2000 år siden «Gå ut og gjør alle folkeslag til disipler». Hva vil det si for oss denne våren? Det er viktig at vi stadig stiller det spørsmålet slik at vi kan arbeide med det rette til rett tid. Det er lett å falle inn i rutine når det gjelder vårt arbeid i menigheten og gjøre det samme som vi gjorde ifjor. Det er sagt at: «Det gode ofte blir det bestes verste fiende». Kanskje det som var riktig i fjor ikke er det optimale i år?
   Vi har ansatt ungdomspastor. Det er naturlig at dette vil gjenspeile menighetens måte å satse på. Vi sier med dette at vi ønsker å nå ungdom. Jeg tror det er viktig at vi nå avsetter så mye vi kan av menighetens ressurser (mennesker og økonomi) til arbeid mot ungdom. Vi kan velge å se det slik at vi som er i menigheten og er frelst, er berget for evigheten. Det er ikke vi som trenger den største oppmerksomheten. Den trenger de ufrelse, og Larviks ungdom er de vi ønsker å nå. Samtidig er det viktig at vi som er i menigheten vokser som kristne, slik at vi kan være åndelige «mødre og fedre» og bygge opp hverandre og nye som kommer til i menigheten.
   Dette vil være områder vi i menighetens ledelse vil prioritere denne våren.
   Det blir etterhvert viktigere enn før å leve overgitte liv. Den beste måten å bevare Gudslivet friskt og sunt på, er å stå i den tjeneste du er kalt til som kristen. Hver kristen har sin oppgave som Gud har tiltenkt. Den største lykke i livet er å kunne gå i åk sammen med Herren. For hva er vel bedre enn å leve tett inntil Guds nærhet?
   Matt 11:29: «Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.»
Nils Børven

Januarprogrammet

Søndag 9. januar
kl.11.00: Gudstjeneste. Søndagsskole.
Tale: Jan Roger Rabben.

Søndag 16. januar
kl.11.00: Gudstjeneste. Søndagsskole
Tale: Ole Flermoen

Mandag 17. januar
kl.18.30: Styremøte

Søndag 23. januar
kl.11.00 Gudstjeneste. Søndagsskole
Tale: Jørgen Haug
kl. 20.00: Unge Voksne

Søndag 30. januar
kl. 17.00: Menighetens årsmøte
Ledelse: Styret

Søndag 6. februar
kl. 17.00: Familietime – NMU-dag
kl. 20.00: Unge Voksne