År 2000 problemet er ikke over
Var du blant dem som fylte matskapet ditt, vekslet inn amerikanske dollar, kjøpte stearinlys, hogde ekstra med ved og fylte bøtter, spann og badekar med vann like før nyttårsaften 1999, fordi du trodde av all verdens systemer ville gå i stå? Du var i tilfelle ikke den eneste, om det kan være noen trøst.
    Det siste året ble tusenårsskiftet viet enorm oppmerksomhet. En grunn var jo selvfølgelig at intet levende menneske har opplevd dette før, men også fordi det har vært knyttet et uvisst antall religiøse teorier rundt dette historiske skiftet. 7-dagers teorien, for eksempel. Gud skapte jorden på 6 dager, og på den syvende hvilte han. Fra Adam til Abraham regner vi ca. 2000 år, fra Abraham til Jesus 2000 til, og altså fra Jesu fødsel til i dag har det gått nye 2000 år, til sammen 6000 år. Peter sier jo at for Gud er 1 dag som 1000 år, og 1000 år som en dag (2. Peter 3:8). Altså har vi nå levd 6000 år, eller 6 dager, og vi venter på hviledagen, altså den syvende, og den skulle komme den 1/1-2000. Men, vi er her ennå, så derfor kan ikke denne teorien kalles helt vanntett. (Vi ser for øyeblikket bort fra andre teorier som mener at Jesus ble født i år 4 e.Kr., og at det derfor mangler 4 år, eller at det er først i overgangen mellom år 2000 og 2001 at det store skiftet inntreffer.)
    For meg personlig er ikke dette noe problem i det hele tatt. Dagen og timen kjenner ikke engang Jesus (Markus 13:32), bare Gud vet det. Derfor lever jeg i vissheten om at så lenge jeg holder meg til Ham, så kan verden klare seg med sine egne bekymringer. Har jeg valgt å leve som et Guds barn av et oppriktig hjerte, så stoler jeg på at han tar vare på meg.
    Men det egentlige år 2000 problemet er det djevelen som har. Tenk deg, i 2000 år har han kommet fram for Gud med anklager om feil, mangler og synder som vi kristne har gjort. Og mange ganger har han anklaget meg innfor Gud. Men vet du hva Gud har svart? «Jon Arne, sier du? Nei, han ser jeg ikke, men det lyteløse Lammet kan jeg se, min elskede Sønn! Bort fra meg, Satan, du er overvunnet, for Jesus Krisus har seiret, og Han er Konge til evig tid!»
    «Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.» 1. Johannes 1:9
Sett da din lit til Ham, så griper Han inn også i ditt liv.

De beste hilsner fra Jon Arne


Menighetens årsmøte
Årsmøtet ble avholdt søndag 30. januar 2000. I år var det møtt fram 71 medlemmer, en positiv framgang fra i fjor.
    Ungdomspastor Jan Roger Rabben holdt en andakt.
    Det ble en del prat om barne- og ungdomsarbeidet, det er noe av det viktigste vi har å prioritere fremover. Det er viktig at det kommer ledere på banen som virkelig vil noe. Vil vi ha vekst i menigheten må vi satse på barn og unge.
    Nils Børven ble gjenvalgt som formann. Toralf Øyslebø og Sverre Isaksen tok ikke gjenvalg i styret. Erik Andreassen og Mari Cesilie Saubø gikk ut som varamenn. Nye representanter til styret ble Per Møll og Sylvia Nøstrud. Nye varamenn: Sverre Isaksen og Hilde Øyslebø
    Styret forøvrig består av: Eva Gundersen Bøe, Einar Engvoldsen og Terje Olafsen.
Regnskap for 1999 og budsjettet for år 2000 ble godkjent av årsmøtet.

Loppemarked
På årsmøtet ble det vedtatt å avholde loppemarked i år på sterk oppfordring fra Egill A. Jensen. Har du lyst til å bidra med noe, kontakt Egill.
    Loppeinnsamlingen er allerede i gang, så har du noe liggende, hengende eller stående du ikke lenger har bruk for; ring og vi henter, 1 gang i uka. Tlf: 33 18 16 17.
Hilsen loppekomiteen

Flott NMU-dag i Bøkeskogen
NMU-dagen, søndag 6. februar. I nydelig solskinn var vi samlet til familiefest i Bøkeskogen kl 1400. Over 70 små og store var møtt fram. Elisabeth S. Ring ledet an festen og Torunn Engvoldsen holdt en fin andakt for oss. Gitaristene Nils Børven og Fred Isaksen spilte opp «det lille lys jeg har» da alle sammen skulle komme fram og tenne stearinlys som var utdelt. Vi avsluttet den stunden med å danne en ring og be «Fader vår».
    Det sto mer på programmet også. Vi grilla, drakk kakao og spiste boller. Sverre og Fred Isaksen hadde ansvar for lek. Og lek ble det. Vi gikk en natursti, det var tautrekkingskonkurranse (damene vant over mennene) og det var å kaste inn i gapet på en katt. Premier var bamsemums, nam! (og seigmenn).
    Etter noen timer dro vi hjem, vi hadde alle fått noe både for ånd, sjel og kropp. Slike arrangement er positive, vi når mange mennesker. Dette burde arrangeres flere ganger fremover i år.

Messesamlinger
Bli med på messesamlinger i Misjonskirken. Velkommen hver 3. onsdag til å lage noe og ha det sosialt sammen. Vi deler et ord med hverandre og prater litt misjon også. Vi håper på å få laget mange fine produkter til menighetens julemesse som blir 10. og 11. november i år. Vi trenger mange villige hender, så bli med! Alle kan bidra med noe. Datoene fremover er: 23. febr., 15.mars, 5.april, 26.april, 24. mai og 6. juni og samlingene varer fra kl 1900 2130.¨

Gratulerer
Oddvar Johnsen fyller 70 år den 14. februar, vi ønsker deg Guds rike velsignelse over dagen!

Rettelse
Vi beklager at det sto feil dato i forrige menighetsblad i anledning Stina Røsjordet sin 80 års dag. Riktig dato skal være 10. februar.

Stilling ledig
Vi søker nye medarbeidere til menighetsbladet. Høres dette spennende ut for deg, ta kontakt med styret snarest!

Datanatt
Åtte voksne gutter fra menigheten var samlet på privat initiativ i peisestua fredag 4 februar til datanatt. Med hver sin datamaskin og med nettverk og dataprojektor ble det en kveld og natt med både underholdning og undervisning.
    Det snakkes allerede om en ny samling, og da som et åpent arrangement.

Unge Voksne
Er du mellom 20-45 år, er du hjertelig velkommen til Misjonskirken 2. hver søndag kl. 2000-2200. Vi er en gjeng unge voksne som ønsker å skape et godt miljø og styrke varme relasjoner. Det er ikke tenkt som en bibelgruppe, men en type samling som vi deler et ord sammen, synger, spiser og har det sosialt sammen. Vi har det koselig og det er rom for mang et smil og glad latter.
    Vi har lyst til å bli bedre kjent med nettopp deg og håper du har lyst til å komme. Vi møter alltid opp i Misjonskirken, i peisestua.
Program fram til sommeren:
6. februar - Bibelspillkveld
20. febr. - Kveldsmatspleis, kr 25,-
5. mars - «Tema: Tilgivelse»
19. mars - Bowlingkveld
2. april - «Tema» lovsang
16. april - Taco-kveld, spleis, påmelding til Mariann tlf: 33114179 innen 12. april.
30. april -
14. mai - Lysbildeserie fra Israel
3.- 4. juni Sommeravslutning på Skautvedt ved Farris. Overnatting. Bindende påmelding, innen 14. mai til Mariann.
Kontaktpersoner:
Mariann Isaksen, tlf: 33 11 41 79 Hilde Øyslebø, tlf: 33 12 74 77
Jan Roger Rabben, tlf: 33 18 17 92

Takker for oss
Dette var vårt siste nummer som medarbeidere i menighetsbladet, vi vil takke for oss og ønske nye medarbeidere lykke til. Hilsen Hilde Øyslebø og Mariann Isaksen.

:formannen

Hva lengter du etter?

Vi mennesker er noen drømmere. Drømmer både i våken og sovende tilstand er en viktig del av livet vårt. I drømmer kan vi oppleve de mest fantastiske ting. I drømmen er alle ting mulig.
    Bibelen snakker om at Gud taler gjennom drømmer. Josef er et eksempel på det. Hans drømmer viste han hva som skulle bli hans livsvei. Når vi leser historien om Josef, er det som å lese et eventyr. Gjetergutten ble nesten drept av sine egne brødre, solgt som slave, havnet urettmessig i fengsel, for så til slutt å bli den personen som var nest etter farao i datidens mektigste rike. På grunn av at han var overgitt til Guds vilje med sitt liv fikk gjetergutten være med å redde en verden fra undergang.
    I dag er Guds redskap til å berge verden; Menigheten! Og menigheten er deg og meg! Guds redningsplan har ikke forandret seg. I dag vil Gud bruke deg og meg slik han brukte Josef.
    Hvorfor tror du du lever akkurat i dag i år 2000?? Jo, fordi Gud har bruk for deg i dag! Du er skapt og utrustet til å leve i år 2000. Du hadde vært malplasert i år 1500! Gud vet hva han gjør! Du er ikke født på slump. Du passer perfekt inn i Guds plan for den tiden du lever i. Som Josef trenger du og jeg en Gudgitt drøm for livet vårt. Det kan skje både i våken og sovende tilstand. Vi er her med en hensikt et formål både for egen del og som et fellesskap. Så la oss søke Gud så han kan legge ned i oss sin vilje med livet vårt. Ikke noe annet kan måle seg med det!
Nils Børven

Februarprogrammet

Søndag 6. februar
kl 11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer
kl. 17.00: Familietime NMU-dag
kl. 20.00: Unge Voksne

Onsdag 9. februar
Kl 19.00: Lederråd

Søndag 13. februar
kl 11.00 Gudstjeneste

Fredag 18. til lørdag 19: Tur med ungdommene til Randesund

Søndag 20. februar
kl 11.00: Gudstjeneste

Søndag 27. februar
kl 11.00: Gudstjeneste.

Uke 9 (Vinterferieuke)

Fredag 3. mars
kl 19.00 Kvinnenes internasjonale bønnedag.
Larvik kirkes kirkestue

Søndag 5. mars
kl 11.00 Gudstjeneste Nattverd og månedsoffer

Torsdag 9. mars
kl 19.00: Menighetsmøte