Nils Børven er gått av som formann
Nils Børven underettet menigheten på et ekstra menighetsmøte 28. mai, at han trakk seg fra menighetens styre med umiddelbar virkning av helsemessige årsaker. Det er ennå ikke valgt en etterfølger.

Nils Børven

Les programmet på mobiltelefonen
Har du mobiltelefon med WAP mulighet kan du lese menighetens program på wap.fjompen.com/misjonskirken.wml
Har du ikke denne muligheten, men vil se hvordan det fungerer, kan du bruke simulatoren her:
gelon.netGuds hage
Det var en gang for lenge, lenge siden. Gud lot det vokse fram en hage på jorden. I hagen vokste det blomster, busker og trær av alle slag. Det var bær og frukter der, i overflod. Vannrike kilder hadde sitt utspring der, i hagen.
   Gud lot menneskene bo i hagen. De spiste av fruktene, drakk av kildene, og lekte seg, Ja selv de voksne menneskene lekte mye i de dagene, De takket og priste Gud på mange slags vis for de hadde det overmåte godt.
   Men...
   En dag kom Djevelen inn i hagen. Han spurte «Har Gud virkelig sagt...?»
   «Kan dere ikke spise av fruktene…? Kan dere ikke drikke av kildene...? Kan dere ikke leke dere...?»
   Menneskene ble forvirret. Hva var det Gud egentlig hadde sagt?
   De hørte på Djevelen.
   De trodde på han. De tok feil.
   Gud jaget menneskene ut av hagen. Porten smalt igjen etter dem og hagen ble borte.    Menneskene var i Verden, men drømmen om hagen bevarte de i sine hjerter, og de fortalte den videre til sine barn.
   Gud hadde fremdeles menneskene i sitt hjerte, og han delte med dem av sine gaver. Han ønsket inderlig at de skulle bo i hagen igjen, og sendte derfor sin sønn, Jesus, til Verden for at han skulle lage en ny hageport.
   Med sitt eget liv som innsats åpnet Jesus en ny port inn til hagen.
   Han ropte ut: «Jeg er Veien...Den som vil inn i hagen må komme til meg.»
   En dag kom Djevelen på nytt til menneskene. Han spurte «Har ikke Jesus sagt… at dere ikke skal spise av fruktene, ikke drikke av kildene og ikke leke dere mer hvis dere vil at Gud vil slippe dere inn i hagen igjen?»
   Menneskene ble forvirret igjen. Hva var det Jesus egentlig hadde sagt?
   Menneskene hørte på Djevelen. De trodde på han, og tok feil igjen, men de bevarte    Djevelens ord i sine hjerter og fortalte dem videre til sine barn.
   Helt opp til vår tid, i alle generasjoner, i alle land har menneskene fortalt disse ordene videre.
   Hvis vi hører godt etter så hører vi dem her…
   «Dere må ikke spille slik musikk… bare orgel... litt piano og gitar... dere må ikke se sånn ut... på håret... i tøyet…
   Pastoren må knyte på seg slipset og dere må sitte stille... ikke danse her...
   Men Jesus Guds sønn taler fremdeles til oss
   Han sier: «Kun ett er nødvendig... TRO PÅ MEG!»

Eva Gundersen Bøe

«Prosjekt peisestue»
Som dere sikkert vet ble det tidligere i vår vedtatt på et menighetsmøte at peisestua sammen med tidligere mørkerom skulle pusses opp. Dette ble vedtatt ut i fra at det er behov for å legge forholdene til rette for å kunne nå dagens tenåringer og ungdom i Larvik. Nå er vi endelig i full gang med oppussingen, noe vi ungdommer har kriblet i beina etter å komme i gang med. Vi har allerede tatt i bruk fredagene, hvor ungdommene selv har vært aktive. Vi er snart ferdig med den nye kiosken, og vi skal straks begynne å male i peisestua.
Jeg vil benytte sjansen til å TAKKE Gud og menigheten på vegne av Larviks tenåringer og ungdom, dere skal vite at dette betyr alt for videre arbeid og satsing. Jeg vil spesielt takke Arne B. Thorsen, Torgeir Svendsen og Sverre Isaksen for den positive og villige innsatsen som er vist og blitt utført fram til nå. De tre ypperlige fagfolkene har stått på for å hjelpe til med kiosken og bygging av scena. Det er sterkt å oppleve hvordan vi kan stå sammen for å bygge Guds rike uavhengig av alder og generasjoner. Dette er med og gleder Guds hjerte. Jeg tror at det er noe av dette som må skje hos oss i menigheten – at vi får stå sammen side ved side og be og velsigne hverandre; da vil også Guds vekkelse komme.
   Ellers vil jeg ønske dere alle en velsignet fin sommer, og la oss alle være i bønn for en utfordrende og spennende høst. La oss be om en rik høst, hvor Gud får inspirere og tenne hver enkelt av oss til å bli Guds medarbeidere for å samle inn det modne kornet.
La oss be også for Thore Tellefsen og hans familie om at de skal få oppleve en rik og spennende tid i Larvik. Det kommer til å bli spennende, og jeg gleder meg til han kommer og jeg skal få lov til å jobbe i team med han. Dere er hjertelig varmt velkommen, Thore; vi gleder oss.

Vi hilser dere alle med Salme.40.2 og Jer. 33.3
De beste og varmeste hilsener om en fin sommer fra
Monica, Alexander, Mathias og Jan Roger.«Alle, alle vil vi ha med…»
MiBaGo har gledet oss utallige ganger. Etter 22 års imponerende innsats av mange ledere blir koret nå lagt ned. Søndagskolen, som i «gamle dager» hadde over 100 barn, har vanskelig for å skaffe ledere, og antall barn er beskjedent – selv om det ikke betyr at ikke arbeidet er viktig nok. Men tiden har på en måte innhentet oss: Behovene er endret.
Men nye behov gir nye muligheter! Vi konstaterer derfor med glede at det arbeides med et spennende opplegg for barnearbeidet i menigheten fra høsten av, under mottoene: «Fellesskap gir glede!» og «Alle, alle vil vi ha med». Og med utgangspunkt i å gi foreldre mulighet til å gjøre noe positivt i fellesskap med barna, og at ikke alle barn er interessert i de samme aktivitetene, legges det opp variert samling for barn og foreldre annenhver onsdag. Etter en felles andakt og kafé med salg av pølser og brus håper initiativtagerne å få til både familiekor, hobbyaktiviteter, matlaging, samt dans/drama – alt på samme tid. Da vil det neppe bli ledige rom i kirken vår. Dette er spennende!
   Hvis du kan tenke deg å hjelpe til i dette arbeidet – som kan bli en åpen dør også for nye foreldre inn i kirkefellesskapet – kan du ta kontakt med Torunn Engvoldsen,
tlf. 33 11 67 39.
   Be for nysatsingen i barnearbeidet, takk for at noen har sett mulighetene og er villige, og tenk positivt på om du kan være medhjelper.


Ungdommens datapartyDagens ungdomsgenerasjon har forandret seg ganske merkbart både når det gjelder språk og kommunikasjonsmidler i forhold til den gangen jeg selv var ungdom. Dette gjør det både mere utfordrende og spennende for oss ledere og menigheten. Vi kommer til å ta i bruk en del hjelpemidler for å kunne kommunisere med dagens ungdom, og ett av disse redskapene er data.
   Nylig var ungdommene samlet til et dataparty som vi hadde i søndagsskolerommet. De unge hadde med seg hver sin maskin som så ble koblet til hverandre, og så gikk de i gang. Ungdommene trives, og jeg skal si at de er flinke. For en «gammel mann» som meg er det slitsomt, lærerikt – og gøy.
   Det har vært inspirerende å se at sist vi hadde et slikt party hadde vi en ny gutt innom – en gutt som mest sannsynligvis ikke ville ha kommet ellers. Trenger du et takkeemne har du et her!
   Til slutt vil jeg be menigheten om å være med å be for våre ungdommer, men også Larviks ungdom generelt – ungdom som vi ønsker å komme i kontakt med og vinne for Gud.
Vi ønsker dere alle en herlig sommer og Guds velsignelse.
Hilsen Jan Roger – på vegne av ungdommen i Treffpunkt


Nyhetsbrev fra Colombia-teamet18. juni kl. 17 er det velkomstfest for Trond Andreassen, som nå i snart to år har deltatt på NMU-teamet i Colombia. Vi har nettopp mottatt nyhetsbrevet for mai, og sakser en del derfra:
   Nå har vi gått inn i vår siste måned i Colombia for denne gang. Vi har tilbrakt mange flotte og utfordrende dager i dette fantastiske landet, men også tunge dager med hjemlengsel og tårer. De fleste av våre forventninger og drømmer har gått i oppfyllelse, mens mange opplevelser har overgått alle våre tanker og forestillinger. Møtet med all fattigdommen, nøden og sulten har merket oss, men også møtet med all den ekte kristendommen vi har sett så mye av, med Jesus Kristus som håpet, trøsteren og frelseren, har gjort dype inntrykk. Vi ber til Gud om at vi aldri må glemme hvilken forskjell Jesus gjør i menneskers liv, og at han gang på gang må minne oss på at Han er den eneste som er verdt å leve for. I tillegg håper vi jo også at alle vennene våre her kan minne oss på det dersom vi noen gang skulle begynne å tvile.
   Mye har altså skjedd siden vi dro fra Norge 26. august 1998, men det aller største underet er at mennesker har blitt frelst og blitt bedre kjent med Jesus. Kunne dette skjedd uten dere der hjemme i Norge? Kunne det ha skjedd uten at noen dro ut? Eller uten colombianerne? Nei, vi er alle sammen en viktig del av verdens største oppdrag: å samle sjeler til himmelen. Vi i teamet har fått nåde til å stå i misjonens tjeneste i nesten 2 år hittil, men selv om vi tror at mye av det vi nå har gjort kan drives videre av colombianerne selv, trenger barne- og ungdomsarbeidet fortsatt hjelp av ivrige norske ungdommer som har erfaring fra NmU. Vi ønsker å takke alle dere som har gjort det mulig for NmU å sette drømmen om misjon i Colombia ut i livet, og vi håper at dere fortsetter å støtte NmU-team Colombia, selv om deltakerne blir utskiftet. Og husk på colombianerne i deres bønner. Vi trenger dem! En dag tror og håper vi at colombianerne selv kan sende misjonærer til Norge og andre land, og da kan også dere oppleve gleden av å bli kjent med disse unike menneskene. Og så kan de garantert vise oss enda litt mer av Jesus!

Takk for:
- alle livene Jesus har forandret her
- at Gud har beskyttet oss mot alle farer
- at hjulene har gått rundt når det gjelder økonomien. Et i utgangspunktet stramt budsjett har holdt til alt vi har trengt

Be for:
- at alt det vi har sådd i løpet av perioden vår kan bære god frukt
- det nye teamet som snart skal ut. Be om at de får styrke og ro i tiden som gjenstår i Norge
- at 4 flotte vertsfamilier kan stå klare til å vente på de nye teamdeltakerne

Gud velsigne dere; vi sees snart!
Hilsen Astrid, Magni, Anita, Kristin, Gordon og Trond


Konfirmanter 2001
Skal du konfirmeres neste år, eller kjenner du noen som skal være konfirmanter og som har lyst til å konfirmeres i Larvik misjonsmenighet? Ta kontakt med Jan Roger Rabben snarest! Det er ikke nødvendig at konfirmanten selv eller foreldrene er medlemmer av menigheten. Alle er hjertelig velkommen!

Loppemarked
Årets loppemarked holdes på Hovlandbanen 22. og 23. september. Har du lopper? Ring Per Schou-Hanssen, tlf. 33 18 16 17. Innsamlingen av lopper er i full gang. Du kan derfor ringe allerede nå, så kommer det et par hyggelige karer og henter det du kan gi fra deg. Når september kommer trenger vi alles hjelp for at loppemarkedet skal bli en suksess. Hold derfor av både fredag 22. og lørdag 23. – og gjerne også uka ellers, for det behøves mye hjelp til forberedelser.

Menighetsweekend
på Skautvedt 1.-3. september. Sett av denne weekenden til et positivt fellesskap.
Sommerprogrammet

1.–4. juni
DNM’s årskonferanse i Stavanger
Unge Voksne weekend på Skautvedt

Søndag 4. juni
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Hans Jakob Frøen.

Søndag 11. juni - 1. pinsedag
kl. 1700 NB! Høytidsgudstjeneste m/ nattverd og månedsoffer. Taler: Åshild Lindtveit

Mandag 12. juni - 2. pinsedag
kl. 1100 Fellesgudstjeneste i Bøkeskogen.

Onsdag 14. juni
Tur for lørdagstreff/kafeteria

Søndag 18. juni
kl. 1700 NB! Velkomstfest for Trond Andreassen. Taler: Øyvind Berberg.

Fredag 23. juni
St. Hans på Skautvedt. Grillen er varm fra kl. 18

Søndag 25. juni
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Sigmund Nøstrud

24. juni – 1. juli
Speidernes NMU korpsleir 2000, Bø i Telemark

Søndag 2. juli
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Jan Erik Bechensten. Nattverd og månedsoffer

Søndag 9. juli
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Rune Einarborg

Søndag 16. juli
kl. 1700 Møte på Skautvedt. Ansvarlig: Andaktsgruppa

Søndag 23. juli
Ikke gudstjeneste. Vi reiser på «Liv og Vekst» 14.-23. i Grimstad.

Søndag 30. juli
kl. 1700 Møte på Skautvedt. Ansvarlig: Lovsangsgruppa.

Søndag 6. august
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Thore Tellefsen. Nattverd og månedsoffer.

Søndag 13. august
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Jon-Arne Hoppestad
kl. 1700 Vestfold krets har sommerstevne på Skautvedt. Taler: Jon-Arne Hoppestad

Søndag 20. august
kl. 1100 Gudstjeneste. Taler: Sven Øverland. Innsettelse av Thore Tellefsen.
kl. 1700 Samlingsfest. Taler: Sven Øverland.