Katastrofen
av pastor Thore Tellefsen

Denne julen fikk en helt spesiell avslutning, da den store jordskjelv- og flodbølge-katastrofen Sørøst Asia ble kjent. Det er en ufattelig tragedie som har skjedd og som berører store deler av verdenssamfunnet, ikke minst fordi det var som mange ulike nasjoner som har blitt berørt. Vi har fått mange sterke inntrykk fra det som skjede gjennom media. Det er bilder som festes til netthinna, som er vanskelige å bli ferdige med. Mennesker som har blitt drept i bølgene, begravd under trær og husrester. Fortvilte mennesker som sørger over tapet av sine og over tapet av alt de eide. Katastrofen rammer de som har svært lite fra før.
     Nyhetssending etter nyhetssending forteller at tusener av mennesker har mistet livet, tusener har mistet alt de eide. Ingen vet ennå hvor mange. Tallet stiger stadig i skrivende stund nærmere 150.000. Fra vårt eget land har mange blitt drept og ennå flere er savnet. Også i vår by har noen mistet en de var glad i.
     Dette er en påminnelse om at livet er sårbart.
     Verdenssamfunnet mobiliserer alt den kan for å hjelpe i nøden. Hver enkelt av oss utfordres til å være med på yte økonomisk bistand. Det er utrolig hva som skjer når en slik tragedie rammer. Medmenneskelighet , varme, bønner og sympati erklæringer kommer til uttrykk. Vi utfordres til å være der for hverandre, lytte, låne en skulder til å gråte ved eller gi et varmt håndtrykk. Uvissheten er vanskelig å takle. Det blir å leve i håpet. Vanskelig er det også for de mange som ikke får en grav å sørge ved.
     Julens budskap har fått en ny ramme å rope inn i. Budskapet handler om håp, trøst og fellesskap. Som kristne mennesker har vi fått en ny utfordring.

Økumenisk Fellesskap
Søndag 9. januar bytter prester og pastorer i byen vår prekestol. Gjestetaler i Misjonskirken blir pastor Jan Brastein. Mens Thore Tellefsen taler i Stavern frikirke.
     Søndag 23. januar blir det et fellesmøte i Misjonskirken i regi av predikantringen. Siste års fellesmøtetaler Ronny Låås blir taler den kvelden. Misjonskirkens lovsangsgruppe, prost Terje Fonk og Øyvind Toeneiet vil delta. Fellesmøtet vil også være et ledd i den evangeliske allianses bønneuke. Vi gleder oss over fellesskapet med andre kristne.

Sven Øverland
Vår distriktforstander og tilsynsmann besøker Vestfold 15. og 16. januar. Han deltar hos oss på en kveldsgudstjeneste på Grøtterød grendehus søndag. Vi håper på god oppslutning om denne samlingen. Forsøker å få til en parallelt opplegg for barn. Kveldskaffe. Du som trenger skyss tar kontakt på tlf 90 51 51 64.

Økonomien
Vi takker for solidaritetsgaven til de polske arbeiderne, som ble samlet inn ved utgangen 12. desember. Det kom inn kr 4.026.
     Vi vil gjøre kjent at det også i inneværende år vil være mulig å gi skattefrie gaver til menigheten. Beløpet er hevet fra kr. 6.000 til kr 12.000. Det kan være verd å tenke på når en planlegger sin givertjeneste til menigheten i år.

Julen og nyttår i kirken
Det var veldig hyggelig å se Misjonskirken fullsatt til gudstjeneste julaften. Hyggelig var det å hilse på utflyttende venner som var på julebesøk. Juledagen var forsamling mindre, men det var en god opplevelse i ro og mak få konsentrere seg om Jesus Kristus.
     Nyttårsaften ble det arrangert en meget vellykket fest. Takk til familiene Øyslebø og Sørensen som dro lasset også denne gangen.

Valgkomiteen
består i år av Gro Bigseth, Torild Fjellheim, Per Møll og Bjørn Kjøndal. Det nærmer seg årsmøtet og valgkomiteen vil snart være i funksjon. Vi vil be hver enkelt om å tenke i gjennom sine nådegaver, slik at vi kan få en nådegavebasert tjeneste i menigheten. Det betyr at hver enkelt skal få tjene ut fra de evner og gaver som Gud har gitt. Valgkomiteens oppgave er å finne samsvar mellom det som skal utføres av oppgaver i menigheten og hva den enkelte kan tjene med. Årsmøtet er berammet til søndag 6. februar kl 17.00.

Inspirasjonskveld
Karl Fredrik Kittilsen, kjent misjonær og nødhjelpsmedarbeider besøker Misjonskirken søndag 30. januar. Kittilsen var mannen bak Grenlandsaksjonen for Romania som startet i 1989. Senere har han startet «La Afrika leve» aksjonen der han ledet en fredsmarsj fra Skien til Stortingsplassen i Oslo. Han er kjent som en gründer og inspirator. I de senere år har han bygget opp igjen den gamle menigheten Elim, Moflata i Skien. Etter at han gikk i kompaniskap med Rema 100 om lokaliteter. Rema fikk tomt til sin butikk av menigheten og menigheten fikk lokaliteter i bygget. Nå vokser Guds rike som aldri før i området. Kom og la deg inspirere.

Fra Ungdomsfronten
v/Tom Klefstad
I dagens materialistiske samfunn har mange mennesker nok med seg selv. Vi leser i avisene om all narkotikaen og volden i Larvik. Jeg tror mange ungdom i dag er på jakt etter noe trygt og ekte. På ungdomsklubben Signal har det til tider strømmet inn med ungdommer som er nysgjerrige og ønsker å vite mer om Jesus. Jeg tror ikke den økningen vi har sett nå i høst er tilfeldig, jeg er ganske sikker på at den kommer til å fortsette.
     På fredagskveldene har vi vært alt fra 10-80 ungdommer, men snittet har ligger på 20-30. En vanlig Signal kveld består av en Jesuspreik, underholdning, kafékos, biljard og playstation. Disse tingene er vel og bra, men først og fremst står Jesus i fokus når vi samles hver fredag.
     Cellegruppa er blitt til flere grupper fordi vi har blitt såpass mange at vi nå ikke har plass hjemme hos Mette & Øyvind lenger. Vi har nå to cellegrupper i uka, på tirsdager hos Øyvind & Mette og på onsdager hos Dag Flermoen. Når vi nå har delt dem opp har vi sett at det har ført til mer frimodighet rundt åndelige spørsmål. Vi fortsetter med cellegrupper til våren.
     Jeg vil oppfordre alle neste gang dere kommer i Misjonskirken til å ta en titt i den gamle speiderhula hvor vi har pusset opp. Veggene er malt hvite, vi har kjøpt inn nye sofaer og ny bardisk. Elisabeth Bredvei og Mette Toeneiet har stått i bresjen for oppussingen.
     Som sikkert mange har fått med seg har vi nå i høst hatt felles ungdomsmøter med Metodistkirken og Vineyard en søndag i måneden. På Connection er målgruppen litt eldre enn på Signal. Det er utrolig moro å se at konseptet funker! Selv om vi kommer fra forskjellige menigheter har vi det samme målet, nemlig å fortelle om Jesus.
     Derfor setter vi av mye tid på Connection til lovsang og tilbedelse. I løpet av høsten har mange ungdommer vært innom forholdsvis Misjonskirken eller Metodistkirken på søndagskveldene.
     Nyttårsaften feiret vi sammen med andre ungdommer i Metodistkirken. 17.-19. desember var det dataparty i Misjonskirken. Mange av ungdommene hadde med seg datautstyr og spilte sammen i flere døgn. Det skaper trivsel og samhold.
     Det er også stor aktivitet på nettsidene våre. Der poster vi nyheter, legger ut bilder fra turer og arrangementer og diskuterer. Klikk deg inn på www.signalwebben.com for et innblikk.
Det er gledelig å kunne rapportere at det skjer ting i ungdomsarbeidet og at det vi ungdomsledere gjør bærer frukter. I høst har vi vært vitne til at to ungdommer har blitt frelst og at mange nye har kommet inn i miljøet. Det er utrolig inspirerende å være med på å lede andre til Gud!
     Det har skjedd ting i høst, det er det ingen tvil om! Vi takker så mye for all bønn og omtanke og setter fokus mot neste halvår. Vi gleder oss!

Denne måneden ber vi for
Be for alle som er berørt av jordskjelv- og flodbølge-
katastrofen i Indiahavet.
Be for MiBaGo.
Våre misjonærer: Jon Arne Hoppestad m/familie i Colombia. Dag Ottar og Helen Hansen i Afganistan.

Håkon Fagervik
Evangelist og bønneleder, vil besøke Misjonskirken 10.-13. mars 2005. Håkon Fagervik er engasjert i sosialt hjelpearbeide på Filippinene med et barnehjem. Han forkynner stadig der i og i Ukraina. Leder et bønnesenter og en evangelistskole i Levanger. Håkon er en meget habil sanger som har utgitt flere CD.
     Besøket i Larvik vil gå under mottoet: «Bønn for Larvik». Det vil bli bønnesamlinger og undervisning på formiddagene og møter på kveldene.

Det skjer på Grøtterød grendehus
Søndag 16. januar kl 17.00: Kveldsgudstjeneste. Sven Øverland. Kveldskaffe
Søndag 9. januar kl 20.00: Unge Voksne kveld. Andakt, sang, musikk og mat.
Hver onsdag kl 17.30-18.30: MiBaGo for sangglade barn fra 5 år og oppover. (Yngre barn i følge med voksne.)
Hver tirsdag kl 10.00-13.00: Sosialt samvær for voksne med og uten barn. Lunsj.

Bli med i MiBaGo
MiBaGo (Misjonskirkens barnegospel) har de siste to årene hatt sine øvelser på Grøtterød grendehus. Vi møter en av lederne Inger Sørensen en travel formiddag like før jul for å få noen opplysninger om koret.
     Inger er gift med Ole Petter og sammen har de tre barn og bor på Kleiverhagen. Ektemannen er stadig på farten i jobben og Inger jobber hjemme. Ved siden av husarbeide baker hun kransekaker for salg. Før jul har hun laget 120 kaker, på årsbasis blir det ca 180, forteller hun. Kakene smaker fortreffelig. Menighetsbladets medarbeider har prøvesmakt og Ingers kransekaker anbefales på det varmeste.
     MiBaGo er for barn i alderen 5 år og oppover. Barn under fem år også velkommen men da må en voksen være sammen med dem.
     MiBaGo øver hver onsdag kl 17.30-18.30. En time med sang, lek, andakt og saftpause. Det legges vekt på at det skal være gøy. En god gjeng samles hver uke. Men vi vil gjerne ha med oss mange flere, sier Inger. Jeg synes vi har et trivelig miljø. Kontingenten er kr 300 pr år og det gis søskenmoderasjon.
      Hvorfor er en travel husmor med som leder i MiBaGo?
      Jeg engasjerte meg i MiBaGo fordi jeg ble utfordret. Eldstejenta Henriette var allerede med i koret. Nå har yngstejenta Victoria overtatt plassen hennes. Jeg synes det er gøy å være med som leder.
     Vi synger på familiesamlinger på Grendehuset, i Misjonskirken og andre steder der vi blir spurt.
     Vi vil gjerne ha flere med oss i MiBaGo. Møt fram på Grendehuset på en onsdag. Ta gjerne kontakt med meg på telefon 33 13 09 10 avslutter Inger Sørensen.

Treff på Veldre
Hver tirsdag er det åpent grendehus kl 10-13, med unntak av skoleferien. Vi starter nå på vårt tredje semester.
     Vi spiser en god lunsj sammen, har småbarnsang som Mariann Isaksen leder. Vi har det sosialt og koser oss sammen. Barna leker eller tegner. Hvis været tillater det er de ute i sandkassa eller på huskene.
     I tillegg har vi bakt boller, plukket høstblader og presset de. Før jul bakte vi pepperkaker og hadde avslutning med julegrøt.
     I snitt er vi 8-10 voksne og 7-8 barn hver gang. Til sammen er det ca 25 voksne som har vært innom. Dette har vært økende tilslutning siden i vår. Det er ikke nødvendig at en har med seg barn for å komme til dette treffet, selv om mange har det. Her er det åpent for alle som vil møte andre. Både Veldrebeboere og andre er hjertelig velkommen. Høres det interessant ut? Kom å se hvordan vi har det. Miljøet er positivt, varmt og inkluderende, noe som bekreftes av de som trofast møter opp, sier Mette Toeneiet som er en av lederne.

Vellykket juletrefest
Onsdag 29. desember ble det arrangert juletrefest på Grøtterød grendehus. Det var en juletrefest i god gammel stil. Asbjørn Hansen, tidligere rektor på Sky skole, fortalte fra julefeiringen i gammel tid, da alt var annerledes. Aslaug Irene Halden holdt en engasjert, illustrerende og flott andakt. MiBaGo bidro med sang. Det var god tid til å gå rundt juletreet. Sverre Isaksen hadde tatt på seg rollen som «nisse på loftet» og sendte overraskelser til barna fra oven. Det hele ble bundet sammen av Øyvind Toeneiet som var festleder. Folket kom, det myldret på grendehuset den kvelden og stemningen var meget god. Serveringen besto av pølser m/brød og lomper. Kaffe og kaker. Festen var vellykket og vi håper å gjøre juletrefesten til en tradisjon.


«Grøtterød-nissen» sendte ned godteposer fra loftet.


MiBaGo sang på juletrefesten.

Unge Voksne
Søndag 9. januar er det klart for en ny Unge Voksne kveld på Grøtterød grendehus. Opplegget er ganske enkelt. Det inviteres til samling omkring god mat, god tid til å prate sammen og bli kjent. Det holdes en kort andakt og som regel er det litt sang og musikk. Oppslutning har variert noe, men de som har kommet har gitt uttrykk for at de har trivdes. Tidspunktet er valgt med tanke på barnefamilier
     Kom selv og ta gjerne med deg vennene dine.

Januar-programmet


Lørdag 8. januar
kl 11.00: Formiddagstreff.

Søndag 9. januar
kl 11.00: Gudstjeneste. Pastor Jan Brastein.
kl 20.00: Unge voksne kveld på Grøtterød. Andakt.

Søndag 16. januar
kl 17.00: Kveldsgudstjeneste. Grøtterød. Sven Øverland. Kveldskaffe.

Lørdag 22. januar
kl 16.30: Andakt på Bøkeskogen eldresenter.

Søndag 23. januar
kl 11.00: Gudstjeneste. Øyvind Toeneiet. Thore Tellefsen.
kl 19.00: FELLESMØTE. Taler: Ronny Låås. Lovsangsgruppa, Terje Fonk, Øyvind Toeneiet.

Søndag 30. januar
kl 17.00: Inspirasjonskveld. Karl Fredrik Kittilsen. Lovsangsgruppa. Bevertning.

Lørdag 5. februar
kl 11.00: Formiddagstreff

Søndag 6. februar
kl 17.00: Menighetens årsmøte. Nattverd. Månedsoffer. Andakt. Rapporter, regnskap, budsjett, valg
kl 19.00: Connection i Metodistkirken.