Her kan du laste ned hele bladet i PDF-format (812 kB)


Kjære medmenneske


For drøye 10 år siden rammet en dramatisk, og tragisk hendelse vår nære familie. En hendelse som førte oss direkte inn i dyp sorg, avmakt og fortvilelse.
    Midt i dette mørke ser vi plutselig at noe uforståelig skjer. Vi opplever en unaturlig kraft som som løfter oss opp fra det mørket vi er i , en kraft så mektig og dyptgripende at ingen sunn fornuft kan si at dette kom fra «oss selv»
    For noe tull, sier du kanskje. I så fall kjenner jeg meg igjen. Jeg var 45 år da dette skjedde, og mitt forhold til tro, kirker, forskjellige menigheter og hva de stod for var relativt uinteressant. Jeg var nok åpen for at det kunne være noe mer «mellom himmel og jord» enn det synlige, men hva så? Det var da så mye annet å bruke tiden på enn å gå i kirken. Det var da så mye annet artig å foreta seg, enn til stadighet å få en løftet pekefinger mot meg og bli fortalt om alt det jeg ikke kunne, eller skulle gjøre.
    Det var mye jeg ikke forsto, og det er fremdeles mye jeg ikke forstår. Men det jeg forstår er at den «kraften» som i 1995 viste seg var Guds kraft. Jeg valgte å se på det som at det var Gud som hadde grepet inn i mitt liv. Det har gitt meg noe som jeg ikke på noen måte ville vært foruten.
    Hvorfor skriver jeg dette? Først og fremst fordi jeg ønsker at så mange som mulig skal få oppleve det samme som jeg har fått oppleve i disse 10 årene. Få oppleve gleden og tryggheten i Jesus Kristus, få oppleve at du bygges opp innenfra, få oppleve at det er noe utenfor deg som gir deg håp selv når sorg, sykdommer, død og alle slags bekymringer rammer.
Troen på Jesus Kristus og hva han kan gjøre gjelder også for deg og ditt liv, men det er ditt valg og din beslutning om du ønsker å tro på han.
    Vi nærmer oss igjen tiden for Jesu fødsel, julehøytiden. Jeg ønsker deg en fredfull og gledelig jul, og håper at du dette året vil sette av litt tid på det som hendte i Betlehem for over 2000 år siden.


søndag 27. november:
Kom på julegrantenning!

Søndag 27. november er første søndag i advent og da blir det tenning av julegrana ved grendehuset på Veldre.

Vi tenner julegrana og går rundt treet mens vi synger julesanger. Etterpå inviterer vi til hygge og kos inne på grendehuset. Der serveres det gløgg, lussekatter, pepperkaker, sang, kaffe og te.
    Det blir en liten sangavdeling ved MiBaGo og opplesning, før kvelden avsluttes med en liten allsangsavdeling. I forkant av dette arrangement så stiller Ulfsbakk stall opp med hest og kjerre, slik at de barna som vil kan få seg en liten hesteskyss i området. Vi tror at julegrantenningen vil bli veldig stemningsfull, slik vi opplevde det i fjor. Du er hjertelig velkommen!


Torsdag 29. desember:
Juletrefest for store og små

Torsdag 29. desember er det klart for god, gammeldags juletrefest på grendehuset. Hele familien, både store og små er hjertelig velkommen. Det blir god tid til juletregang. Andakt ved Aslaug Irene Halden, konkurranser, opplesning og solosang hører med. Bevertning, kaffe, kaker m.m. Gaver til barna. Vi håper du vil være med oss.


BRUKTMARKEDET:
Mye fint å få kjøpt

Åpent grendehus-komiteen arrangerte bruktmarked på Grøtterød grendehus lørdag 29. oktober.

Det var 16 ulike selgere som bød fram sine varer. Det var klær, leker, blader, sportsutstyr, barnevogner, babystoler, bilstoler m.m. Mange brukte ting fikk nye eiere. Dette er flott ressursbruk når man kan gjøre det på denne måten. Ved siden av dette var det kafeteria, der det ble solgt vafler, lappekaker, boller, kaffe, te og saft. Det smakte godt.
    Veldrekomiteen hadde en utlodning med mange fine gevinster. Det myldret av liv på grendehuset denne formiddagen, selv om et ufyselig regnvær gjorde at oppslutning ble noe mindre enn forventet.

Vi spurte en av dem som bød fram sine varer om hvordan salget gikk.
Anne Fredin Wallin og sønnen Gustav, bosatt i Kleiverhagen, solgte bøker og barneleker. Nærkontakt spør Anne om hva hun synes om dette tiltaket?
Det er gøy å stå her. Fint at mine ting går til andre som trenger det. Gustav kvitter seg med noe av det han ikke lenger trenger.
Hvordan går salget?
Det var litt lite besøk her. Men det skjer så mye, så dette er gøy.
Det er flott at grendehuset blir brukt til slike ting.
Er du her på grendehuset ellers, undrer vi?
Hver tirsdag formiddag er jeg vanligvis der. Det er veldig koselig og sosialt.


MERETE LARSEN:
Jeg nyter livet

Nærkontakt treffer en smilende dame bak disken i Larsens gartneri tidlig en formiddag. Det er stille i forretningen, men slik er det ikke til vanlig.

Når advent begynner blir det full fart med folk fra morgen til kveld. Slik ønsker vi det skal være, sier Merete Larsen som er sjef i butikken som drives.
    Til vanlig er det to ansatte på jobb, men i periodene før jul og på våren er vi 6-7 personer til å ekspedere kunder. I tillegg har gartneriet 8 ansatte, så det er ingen liten bedrift som ligger på Kleiver. Merete har full jobb, men har fri hver onsdag.
     Hvordan får du tidskabalen til å gå opp med jobb, mann og barn, hus og hjem?
     Jeg nyter livet, sier Merete. Jeg stresser ikke, har ikke lenger små barn som må kjøres hit og dit. Jeg har faktisk litt fritid for meg selv, selv om jeg har mann og to voksne barn i hjemmet. Jeg trener litt og er veldig glad i å gå tur i skog og mark. Området her er et flott turterreng, som jeg stadig benytter. Jeg er ikke noe foreningsmenneske, sier Merete, selv om hun i likhet med mange kvinner er med i en syforening.
     Jeg brenner for kor og er aktivt medlem i Kick «kor for de som ikke kan synge», som holder til i Nanset kirke. Det er ikke et kristent kor, men har svært mange kristne sanger. I sin ungdom var hun med i ungdomskoret Alternativ i Misjonskirken, forteller Merete. Kor er samlende, ja det er sang og musikk også, sier Merete som virkelig viser engasjement når kommer inn på dette.
     Hva synes du om at det er blitt aktivitet i grendehuset på Grøtterød?
     Jeg synes det er kjempefint, selv om det er for seint for mine barn. De hadde glede av det den gangen de var mindre. Jeg var innom på strikkekafeen som var der tidligere i høst og det var veldig hyggelig. God oppslutning fra folket her oppe var det også, sier hun.
     Hva slags aktiviteter kan du se for deg på grendehuset?
     Jeg tror det finnes noen godt voksne mennesker som sitter hjemme og som ville sette pris på en type samling, der en kunne komme sammen å dyrke hobbyen sin. Strikking, maling eller andre ting. Enten på formiddagstid eller på kveldstid. Å gjøre dette kjent er en jobb, mener hun, slik at folk forstår at dette er for alle.


Oppussing av grendehuset
Hovedetasjen i grendehuset har fått et skikkelig ansiktsløft. Hele etasjen har blitt malt i fine lyse farger. Nye varmeovner har blitt installert. Også i kjelleren har en påbegynt oppussing, slik at hele grendehuset framstår i helt ny drakt. Vi takker alle flittige hender som har gjort arbeidet på dugnad. Utgifter til maling er dekket av inntekter på bruktmarked og basar. Du er velkommen til å ta en titt i nyoppusset hus.


Åpent grendehus

Grendehuset er åpent hver tirsdag formiddag fra kl 10.00 til kl 13.00. Det er uformelt sosialt samvær. Kl 11.00 er det felles lunsj. Det betyr at det serveres kaffe, te og mat til kostpris. Åpent grendehus er et tilbud til alle som har lyst og anledning til å stikke innom. Her kan du finne noen å prate med, se barn som leker. Du må gjerne ta med strikketøy eller sytøy eller annen hobby. For barna er det småbarnsang og lekekrok. Åpent grendehus er ikke bare for foreldre med barn. Her er alle velkommen uansett alder, kjønn, interesse, alene eller sammen med andre. Åpent grendehus-komiteen ønsker deg hjertelig velkommen!


MiBaGo
Øver på grendehuset hver torsdag kl 18.00-19.00. De ønsker seg flere sangere, derfor er sangglade barn fra 4 år og oppover hjertelig velkomne. Siste øvelse før jul er 1. desember og oppstarten på nyåret skjer torsdag 5. januar. Ledere er Mari Saubø og Inger Sørensen.


ETTER SKOLETID PÅ TIRSDAGER:
Bilbane og ostebaguetter

Etter skoletid er det siste skuddet på aktivitets treet på Grøtterød grendehus. Det startet opp tirsdag 6. september og grendehuset har vært åpent for skolebarn hver tirsdag mellom
kl 12.30 og 15.30.


Nærkontakt var med en tirsdag for å se hvordan det fungerte.
    En etter en kom barna fra Sky skole, noen kom sammen. Vel innenfor fant de veien til ulike aktiviteter. Noen av guttene fant snart veien til bordtennisbordet. Noen av de andre brukte den store bilbanen som er satt opp i «bomberommet». Øyvind Toeneiet er «sjefen» der. I hulen, som et lite rom kalles, var det flere som satte seg ned for å spille. Det begynte med yatzy, senere overtok forballspillet. Voksne tok også del. Spillerne viste stort engasjement. Etter en tid med aktiviteter var det flere som fant fram skolebøkene for å gjøre lekser. Enkelte trengte litt hjelp og fikk en av de voksne til å sette seg ned.
    På kjøkkenet var det aktivitet og etter en times tid ble det kalt sammen til måltid. Denne tirsdagen besto menyen av varme baguetter med pølse og ost eller med kjøttdeig og ost. Det smakte fortreffelig. Hver tirsdag får barna et ordentlig måltid og oftest noe varmt, som pizza, pølse med potetstappe eller grøt som serveres. Etter måltidet fortsetter barna med lekser eller velger å spille. Er været fint benyttes også det flotte utearealet ved grendehuset.
Vi spør noen av guttene som sitter rundt langbordet hvordan de liker seg på grendehuset? Vi liker å være her, sier Bendik, som er der stort sett hver tirsdag. Maten er ok. Han er ivrig etter å få gjort leksene før han går hjem, men liker også spillene som står til disposisjon.
    Vanligvis er det mellom10-20 barn som gjør seg nytte av «Etter skoletid» og det er plass til flere.
Vi spør lederne Ellen Eikenes og May Linn Hjerpekjønn hvordan de opplever disse timene?     Det er jo litt å gjøre, medgir de, men det er fryktelig gøy.
    Sammen med Inger Sørensen og Øyvind Toeneiet gjør de en fin jobb når de åpner grendehuset på tirsdagene. Barna betaler kr 25,- hver gang, Dette dekker utgiftene til mat. «Etter skoletid» regner med å lage hobbyting fram mot jul og avslutningen før jul skjer tirsdag 6. desember. Oppstarten på nyåret finner sted allerede første skoledag 3. januar. Så da er det bare å finne veien til Grendehuset.