Her kan du laste ned hele bladet i PDF-format (2,2 MB)


LØRDAG 29. april:
Bruktmarked på nytt


Vi drar i gang med et nytt bruktmarked på Grendehuset, denne gangen med bredere «utvalg».
    Tidligere har det vært salg av barneklær/
utstyr. Denne gangen kan du komme med det du måtte ønske å selge. Om det er svigermors gamle kjøkkengardiner eller andre ting, så ta det med.
    Det er mange som sysler med en kjær hobby. Ønsker du å selge dine varer, så er du hjertelig velkommen til det. Også denne gangen bestiller du bord og står selv for salget. Kom og vær på å skape liv og røre på grendehuset denne dagen.
    Selvfølgelig blir det salg av vafler, kaffe, saft m.m. Så her får du muligheter til en liten pustepause og muligheter til å dele fellesskap med noen.

• Dagen er lørdag 29. april kl 11.00 —15.00.
• Pris pr. bord er kr 100,-
• Påmelding skjer til Hilde Øyslebø tlf. 33 12 74 77 eller til Elisabeth Søyland tlf.
33 19 75 14.


ONSDAG 22. mars kl 18.00:
Strikkekafé med Husfliden

Onsdag 22. mars er det klart for en ny strikkekafe på grendehuset. I høst arrangerte Husfliden strikkekafé i samarbeide med Veldre komiteen. Det var veldig god oppslutning omkring dette arrangementet. Både arrangør og deltagere var godt fornøyd med kvelden og derfor gjentar de dette.
    Hva er en strikkekafé? Husfliden ønsker inspirere til mer strikking. De underviser i metoder, oppskrifter og hvilke muligheter som finnes. Det er snakk om en slags rennesanse for det egenproduserte. Til strikkekaféen kan du ta med deg ditt eget strikketøy. Men hvis du ikke har noe så kan du likevel komme. Strikkekaféen er ikke bare for de som strikker. Vil du ha en sosial kontakt, så bare kom. Det serveres kaffe og kaker. Det vil også bli en liten utlodning.


NYTT TILBUD ANNEN HVER FREDAG:
Klubb for 5.-7. klasse

Fredag 10. mars gikk startskuddet for et nytt aktivitets tilbud på grendehuset.
Juniorklubben er et tilbud for nesTENåring annen hver fredag
kl 17.30—19.30.
    Vil du ha to timer med spill, lek, kiosk og konkurranser så er dette noe for deg.
Aktivitetene vil bestå av playstation, karaoke, dansematte, bordtennis, kiosk og «Jesus-preik».
    Her vil du møte lederne Elisabeth, Richard, Anette, Christine, Else Gunn og flere.
Lurer du på noe så ta kontakt med Elisabeth 33 19 75 14 eller 41 22 29 09.
Kom og ha det moro sammen med oss og dine venner!
    Allerede første kvelden fant mange veien til klubben. Klubbleder Elisabeth Søyland uttrykte sin glede da kvelden var over. Hun håper at ennå flere finner veien til grendehuset på disse kveldene.

PER GUNNAR TANUM:
Med smittende entusiasme


«Jeg har noen griller i hodet mitt som jeg må gjennomføre.»

Ordene tilhører Per Gunnar Tannum, som Nærkontakt møter ved skistadion på Kleiver. Også kalt Sky, fordi det er nabo til Sky skole. Skistadion ligger bare ca 300 meter i luftlinje fra Grøtterød grendehus og har betydning for vårt nærmiljø.
    Skistadionet er et flott anlegg med en løype på 750 meter. Her finner vi segl både for start og målgang. Langs hele løypa er det lys slik at den benyttes også på kveldstid Løypa slynger seg opp og ned i skogsområdet som ligger i en nordvendt helling uten altfor mye sol.
— Det betyr mye, sier Per Gunnar, — for da beholder vi snøen lenge. Vi håper å ha brukbart skiføre til påske. Før hadde vi stadion ned på jordet, på den andre siden av veien. Den lå ganske flott til i sola, men det var bare slik at snøen rant bort ganske fort. Nå får vi heller gå ned på jordet, der det mye sol, for å spise appelsiner.
    Skistadionet er bygget på jordet til Per Gunnar.
    — Tidligere dyrket jeg gulrøtter der og drev med grønnsaker, men det er slutt på den virksomheten for flere år siden. Men skistadionet er ikke mitt, poengterer Per Gunnar, det tilhører Larvik ski. Klubben ble stiftet 8. oktober 2002 og er inne i sin fjerde sesong. Vi har i dag et medlemstall på omlag 300 medlemmer. Per Gunnar er formann i klubben.
Hver tirsdag kveld er det cirka 90 unge i alderen 6-18 år som deltar i organisert trening i regi av klubben. Disse er delt inn i ulike grupper med ansvarlig leder for hver gruppe. Per Gunnar er leder for den eldste gruppa. Til sammen er vi rundt 10 personer som er med i disse ledergruppene. Her gis det instruksjon for å kunne gå på ski og mestre langrenn.
    — Det er stor aktivitet av barn i alle aldre. Selv om det ikke er organisert trening, så er det stadig aktivitet her, forteller Per Gunnar. — De unge går heller noen runder på ski på stadionet framfor å begi seg innover skogen mot Eikedalen. Fra tid til annen har vi karusellrenn og det er engasjerende og meget populært. Da får de unge kjempe både med seg selv og mot andre. Da må vi ha med oss 20-25 voksne for å få gjennomført karusellrennet.
    — Skistadionet har kostet rundt en halv million, men vi har tro for at vi skal få 200.000 kroner i tippemidler og støtte fra kommunen. Mye arbeid er gjort på dugnad. Vi har også planer om å utvide den til 1 km. Folk som har vært her for å vurdere vårt arbeid er blitt imponert over hvilken plassering dette stedet har med til gang fra alle kanter og hvor sentralt det ligger, legger Per Gunnar entusiastisk til.
    — Hvorfor driver du på med dette spør vi?
    — Jeg liker å være leder for barn og unge og er glad i å drive med slikt arbeid. Jeg får noen griller i hodet mitt som jeg må forsøke å gjennomføre. Jeg er en idealist. Kall meg gjerne en slags gründer. Jeg er oppfinner og igangsetter. Bakgrunn som leder i har jeg som leder i ungdomsarbeidet på Tunheim og som leder for Yngres på Sky bedehus.
Formann i Sportskapellet har han også vært i 5 år. De siste 15 år drevet med idrett og vært leder der. Han har selv tre barn.
    — Dette med ski er nærmest halv jobb vinterstid, jeg bruker omlag 20 timer per uke. Jeg har også ansvaret for løypene i området rundt Sky skole.
    — Hva driver du med ellers, undrer vi?
    — Jeg driver to firmaer. I 30 år har jeg drevet Snøservice as. Det betyr snørydding, sandstrøing m.m. Nesjar som produserer kryddersmør og andre matprodukter rettet mot storhusholdning er det andre firmaet.
    Vi er glade for å ha møtt en av ildsjelene i vårt nærmiljø og kjenner den smittende entusiasmen. Vi ønsker lykke til!


Påskelunsj på grendehuset
Åpent grendehus ønsker deg hjertelig velkommen til påskelunsj på Grendehuset tirsdag 4. april kl 11.00. Påskelunsjen er for alle generasjoner og håpet er at alle generasjoner skal finne veien til Grendehuset den dagen.
    På programmet står en deilig påskelunsj, blomsterutlodning, eggmaling og planting for barna. Lunsjpris kr 30,-. Denne gangen tar vi kr 10 pr. barn for å dekke materialkostnader.
Hver tirsdag formiddag fra kl 10.00 til kl 13.00 er grendehuset åpent. Vi samles til lunsj, prat og lekestund for barna. Er du hjemme på tirsdag formiddag så ta turen til grendehuset — vel verd å ta med seg. Her er vi voksne, med og uten barn, så du trenger ikke å være småbarnsmor/far for å ta turen.
    Programmet denne våren er ganske enkelt. Er det godt vær har vi flotte uteområder som vi benytter. Inne på grendehuset er det masse leker som de håpefulle kan leke med. Så sier vi velkommen på tirsdager til åpent grendehus og til påskelunsj!

Menn mosjonerer
Trimgruppe for voksne menn har vært i vinterdvale. Men nå når solen titter fram og det blir lengre dager så kommer de seg ut av go’stolen. Hver mandag kl 18.00 starter de fra Grendehuset på turmarsj i rolig tempo. Turen varer gjerne halvannen time og avsluttes med sosial kaffe inne på grendehuset. Har du lyst til å ha selskap på trimturen, så møt fram ved Grendehuset mandag kl 18.00.

Trygve Wikstøl:
Barnlig humor

I strålende vintervær fant mange veien til familiegudstjenesten på grendehuset søndag 12. mars. De kom gående, noen på ski, andre fikk parkert bilen en eller annen plass i snøen.
Trygve Wikstøl var gjest på familiegudstjenesten. Han er prosjektarbeider i «Barnas år», som er et felles satsingsområde for Det Norske Misjonsforbund, Metodistkirken og Pinsebevegelsen. Trygve kommuniserte både med barn og voksne på en fremragende måte og fikk applaus etter sin flotte andakt. Hans egne sanger er både festlige og fine. Han har stått sentralt i arbeide med barnekor, og i mange år lagde han «månedens kassett» med barnesanger, hørespill og konkurranser. Nå har han gjenopptatt dette med «månedens cd».
Etter gudstjenesten ble det invitert til kirkekaffe. Det ble servert nystekte boller, eplekake, kaffe og brus. Folk koste seg og hadde god tid til å prate sammen.

Sportsgudstjeneste palmesøndag 9. april
Vi starter inne på grendehuset med sang og andakt. Etterpå tenker vi å bruke uteområdet ved grendehuset. Her vil det blant annet være muligheter for hesteridning. Vi har fått løfte på at det skal komme hester. Det skulle passe godt til palmesøndag.
    Ellers tenker vi å tenne grillen. Vi planlegger også en natursti. Sett av noen timer og vær sammen med oss.

Unge Voksne
Kalles et opplegg på grendehuset for ungdom fra 20 år og oppover. I et par år har det vært uformelle samlinger på søndags kvelder. I vårsemesteret legges disse kveldene til fredags kveld. Dette for å få litt mer tid til disposisjon. Opplegget knyttes til å komme samme rundt bordet til samtale og fellesskap. Noen ganger er det et sanginnslag og et innlegg.
    Fredag 10. mars var det ny Unge voksne- kveld, der Aslaug Irene Halden tok oss med på tur til Asjerbadan.
    Fredag 21. april blir neste Unge Voksne samling, da kommer Line Christiansen for å synge og spille. Siste samling før sommeren blir fredag 9. juni med besøk av Dorthe Kyvik Bårnes.

Takk!
Vi vil gjennom Nærkontakt takke de som har hjulpet oss i denne snørike vinteren. Takk for snøfresing og brøyting. Takk til dere som på kort varsel stilte opp og måket snøen av takene på grendehuset. I den senere tid har det vært gjort en god del dugnad innvendig. Hjertelig takk for innsatsen og for at du tok deg tid, slik at vi kan tilby gode tilbud og aktiviteter på grendehuset.
    Takk til dere som stiller dere i spissen for aktivitetene, ellers ville det ikke blitt noen tilbud. Samtidig trenger vi stadig flere medhjelpere, har du tid og interesse så ta gjerne kontakt med oss.

Etter skoletid
Etter skoletid er fortsatt et flott tilbud til skolebarn på tirsdager kl 12.30 —15.30.
Siden i september har flere barn funnet veien til Grendehuset etter skoletid.
    Der har de fått servert varm mat, deltatt i ulike aktiviteter som bilbane, biljard, bordtennis og andre spill har vært benyttet. Noen har lyttet til musikk, laget noe eller bare pratet og slappet av. Ute områdene har også vært benyttet. Noen har gjort lekser og fått litt leksehjelp.
Barna betaler kr 25,- pr gang. Dette dekker utgiftene til mat. Ledere er Inger Sørensen, Ellen Eikenes, May Linn Hjerpekjønn og Øyvind Toeneiet.
Så da er det bare å finne veien til Grendehuset.

MiBaGo
Øver på grendehuset hver torsdag kl 18.00- 19.00. De ønsker seg flere sangere, derfor er sangglade barn fra 4 år og oppover hjertelig velkomne. Ledere er Mari Saubø og Inger Sørensen som sier:
    — MiBaGo ønsker å utløse sangglede hos barna og kanskje lære dem å opptre. Noen barn synes det er morsomt. Vi synger til ulike barnecder med god rytme. Noen får synge litt solo. Så er det saftpause med en liten fortelling. Vi satser på at MiBaGo skal være gøy og være en naturlig livsutfoldelse.

Innefotball
Ungdom fra Misjonskirken og noen andre menigheter samles hver mandag i gymsalen på Sky skole. Har du lyst til å være med så er det bare å møte fram mandag kl 19.00-21.00. Kontaktperson er Alexander Olafsen tlf. 97 08 66 56.På rett spor i merket løype
Thore Tellefsen, pastor

Veldre området har et flott turterreng til glede og rekreasjon både sommer og vinter. På barmark finnes det et utallige stier en kan følge og vinters tid er det flotte skiløyper som står til disposisjon for den som vil gå seg en tur. Denne snørike vinteren har vært til stor glede for alle dem som synes det er sunn og god livsutfoldelse å gå på ski.
    Snøvinteren har fått mine tanker til å gå til min barndom, da skigåing var til stor glede. Før løypemaskinens tid måtte vi tråkke løype selv og det var en tung jobb. Derfor var det veldig godt når noen hadde gått foran og tråkket løype. Det var mye lettere å gå da og gled så mye bedre. Og satte du deg et mål for turen, så var det bare å følge løypa og gå i samme spor som andre hadde satt etter seg.
    I områder med mange løyper er løypemerker av ulike farger verdifulle og gjør det lett å finne fram til bestemmelsessted. Det gjelder å holde øye med den rette farge ellers kan en lett gå seg vill.
    Aller helst vil vi ha noen gode og lange utforbakker der det bare gjelder å avpasse farten etter forholdene og ferdighetene. Like gøy er det ikke med bratte stigninger som tærer på både krefter og tålmodigheten, særlig hvis skiene er bakglatte. Men det er sikkert nyttig å lære seg å takle litt motgang. Å smøre med tålmodighet er jo blitt et ordtak.
    Det er vel slik i livet også at det er godt med oppgåtte spor. At noen har gått foran og vist oss vei. Mennesker som visste hvor veien til det gode gikk. Noe de kanskje hadde fått overlevert fra generasjonen før dem. Det hender enn vil finne andre stier og spor å gå, og noen ganger blir enn fristet til å ta snarveier, som fort kan vise seg er mye tyngere enn sporet som var laget.
    I Bibelen står det om at vi skal følge veien som fører til det gode. Vi må velge vei og løype gjennom livet også. Noen ganger trenger vi faktisk å skifte spor fordi det viser seg at det bærer galt av sted. Veien til det gode er merket med rødt, som er kjærlighetens farge. I Bibelen tales det om å elske Gud og sin neste som seg selv. Det er sporet til det gode livet.