En ung mann i hvitt
«Er det noen som kan hjelpe meg?» Den usikre, sprukne stemmen skjærer gjennom det lavmælte surret i venterommet på poliklinikken. Jeg ser fort opp. En gammel dame står med ryggen til meg, og ser forvirret på de to heisdørene og knappene som lyser og blinker. Hun skjønner nok ingenting av dette.
Jeg er halvveis ute av stolen da det plutselig dukker opp en lang og ulenkelig ung mann i hvit sykehusdress. En blå dings på brystlomma tyder på at han hører til på røntgenavdelingen.
Han er borte hos den gamle damen før noen får sukk for seg. Trykker på knapper og ordner opp. «Jeg skal følge deg ned,» sier han når heisdørene glir lydløst til side. Tar den gamle damen i armen, leder henne inn i heisen. Dørene glir igjen, og heisen synker. Litt etter åpner dørene seg igjen, og den unge mannen haster i retning røntgen.
Tankefull sitter jeg der i sykehuslukta. Jeg kjenner meg så igjen i den gamle damen...
Ikke det at jeg pleier å bli stående fast ved en heis, akkurat. Men det er mange nok ting ellers i livet som kan få meg til å bli stående og se i veggen og usikkert spørre: «Er det noen som kan hjelpe meg?»
Og da pleier det å dukke opp en mann på vel tredve år. Hvitkledd han også, med muntre og varme øyne. Noen ganger tar han meg i armen og følger meg, trykker nok på knapper også av og til, slik at dører åpner seg. Ofte lar han meg jobbe litt for å finne ut av ting selv.
Men han er der alltid, like ved min høyre albu. Følger spent med når jeg strever med å forstå noe, nikker oppmuntrende eller advarende, alt ettersom. Jeg blir roligere når han står der, puster jevnere og tenker klarere.

- Han heter forresten Jesus...

Eli Haugen


:formannen
Denne høsten er spesiell. Lang tid har det vært varmt i været. Meteorologene sier at siden værmålingene begynte i 1861 har ikke noen høst vært så mild og varm som denne høsten. Været har skiftet. Noen dager har det vært regn, mens de fleste dagene har det vært sol og varme. På mange måter føler jeg at været denne høsten beskriver situasjonen i menigheten vår nå. Om dagene skifter i innhold så er varmen der! Om det er regn og sol om hverandre i menighetslivet, så er varmen der! Jeg ønsker å oppmuntre deg med å si: Varmen er her! Den er kommet, og den kommer til å forsterke seg mer og mer! Vi kommer til å møte mer vennlighet fra hverandre i tiden som kommer, mer entusiasme, mer spenning for hva Gud ønsker å gjøre blant oss, så bli ikke forundret om en ny kjærlighet til menigheten begynner å spire fram der hvor du minst trodde det, for: «Se, jeg gjør noe nytt! Nå skal det spire fram. Skal dere ikke kjenne det? Ja, jeg vil gjøre vei i ørkenen, strømmer i ødemarken.»

Nils


NmUs landsmøte, Experience´99
På ettermiddagen fredag 10. september satte fire spente og forventningsfulle gutter kursen mot Drammen klar for en innholdsrik helg. Målet var Nmus landsmøte, Experience 99, og guttene i bilen var Alexander Olafsen, Christian Øyslebø, Martin Nøstrud og Jon-Mattis Børven. I tillegg til landsmøtet, var det flere forskjellige andre aktiviteter som foregikk mens forhandlingene var i gang, bl.a fotball- og volleyballturnering i Drammenshallen, og koret «Mass Choir» som besto av Ansgarkoret og ellers de som ville være med.
Vi vil nevne et par høydepunkter fra turen. Fredag og lørdag kveld var det konserter med det danske bandet «Youth Alive band» som kom fra Pinsekirken i København, et meget bra kristent band. Fredag kveld var det vanlig konsert, og lørdag kveld var det bønne- og lovprisningskonsert med nattverd og forbønn. Ungdomspastoren i Skien misjonsmenighet, Øystein Aronsen delte Guds ord med forsamlingen, et enkelt men likevel veldig viktig budskap om Guds grenseløse kjærlighet som alle kan få helt betingelsesløst og gratis.
Et annet høydepunkt var gudstjenesten søndag formiddag. «Mass Choir» hadde øvd inn noen enkle gospelsanger lørdag formiddag, og det tok skikkelig av når koret framførte dem, ledet av musikklærer på musikklinja på Ansgarskolen, J.I. «Syver» Syversen. Et trøkk uten like! Dan Sørensen prekte, et ransakende budskap om tro og om det å leve for Gud. Dette var en veldig bra gudstjeneste av det slaget som man ikke opplever alt for ofte.
Alt sett under ett: En minneverdig helg.

Jon-Mattis Børven


Takk for forbønn
Vi har nå vært her siden 16. august, og tiden flyr.
Vi har det flott og trives godt. Hyblene er fine med nok av plass (selv om Sigmund har drasset med seg litt for mange ting).
Dag går på Bibel & musikk, mens Sigmund går 2. året på Bibel & tjeneste.
Vi har morgenbønn hver dag i skolens aula, det er en god start på dagen.
Det er yrende badeliv og rikt dyreliv kun få kilometer unna, selv om vi har svømmebasseng her på skolen. Av andre fasiliteter kan nevnes; TV-stue, trimrom, bønnekapell, vaskerom, bøttekott, ventilasjonssjakt og støvsuger.
Dag får i seg næring, selv om han er ny i (borteboer)faget.
Sigmund har med seg egen kokk (Signe-Brit Slåtta).
Det er spennende å kunne studere Guds ord på heltid, og vi lærer en masse nye ting som vi kan ta med oss videre. Håper det går bra i Larvik og at menigheten er et sted hvor dere kan få bedre kjennskap til Jesus. Det er han som er livet! Halleluja!! Amen!!!

Denne hilsenen ble skrevet på Ansgarskolens datarom.
Dag & Sigmund.

Adr: Fredrik Fransonsvei 4
4635 Kristiansand
e-post:
flermoen@hotmail.com
sigmund10@hotmail.com

Aslaug Irene
Et år er gått siden jeg flyttet fra Larvik, for å begynne i jobben som 75% Distriktssekretær i den sørlige delen av Hedmark og 25% som lærer ved Bjerkely folkehøyskole.
Det har vært et spennende år, hvor utfordringene og opplevelsene har vært mange.
Jeg tror at jeg er på riktig plass og at Gud bruker meg her jeg nå bor. Jeg takker for alle dere som har vært med å huske på meg i tanker og i bønn.
Selv om jeg ikke er så ofte å se, tenker jeg ofte på dere og det som skjer i menigheten.
Mange hilsner fra
Aslaug Irene Halden
e-post:
aslaugih@c2i.net


Kjølskap/kombiskap ønskes på Treffpunkt
Ungdommen trenger et kjølskap/kombiskap til å ha på Treffpunkt.
Er det noen som har et som de enten vil selge billig eller gi bort gratis?
Ta kontakt med Jan Roger Rabben tlf: 33 18 17 92 eller Torunn Engvoldsen tlf: 33 11 67 39
Vennlig hilsen Ungdomsstyret

Mega-MiBaGo
Øvelseshelg på Skautvedt 11-12. september. Mega- MiBaGo er de eldste i barnekoret MiBaGo (fra 4. klasse).
11-12. september var vi på øvelseshelg på Skautvedt, sammen med Anne Lise Helgestad og datteren hennes Anita. Anne Lise er fra Skotselv og her drevet barnekoret Begeistring i mange år. hun har også skrevet mange sanger selv.
Hun lærte oss flere nye sanger med dans og drama til noe vi i Mega-MiBaGo satser spesielt på!
Å bruke kroppen for å fortelle om budskapet i sangene våre på, er noe vi tror betyr mye for dem som bringer det frem og for dem som ser og hører på! Vi hadde en kjempefin helg og på familietimen på søndag fremførte vi noe av det vi hadde lært.
Det var gøy og det varmet både liten og stor.
Hilsen Tone, Linn og Torunn (lederne for Mega-MiBaGo)Unge voksne
Annen hver søndag (oddetallsuke) er det nå blitt samlinger i peisestua for unge voksne og voksne (alder fra 20 45 år) ...endelig!
Ungdomspastor Jan Roger Rabben er initiativtaker til dette. Veldig positivt! Vi ønsker å skape et miljø både åndelig og sosialt.
Første samlingen hadde vi 19. september det var en hyggelig, inspirerende, koselig og sosial kveld.
Vi håper at dette er noe du har lyst til å være med på og vær velkommen til å ta med deg flere! Ved spørsmål, ring: Mariann og Fred Isaksen tlf: 33 11 41 79 eller Hilde og Toralf Øyslebø tlf: 33 12 74 77

Troppstur
Speidertroppen drar på tur til Ono-øya 23.-24. oktober.Oktoberprogrammet
Søndag 3. oktober
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd. Månedsoffer.

Fredag 8.-lørdag 9. oktober
Besøk av ungdommer fra Arendal

Søndag 10. oktober
kl.11.00: Gudstjeneste

Onsdag 13. oktober
kl.18.30: Styremøte
kl.18.30: Ansgarringen

Fredag 15. - 17. oktober
Weekend på Vegårtun. Tenåringsleir for NmU-Sør

Lørdag 16. oktober
kl.11.00: Lørdagstreff - kafeteria

Søndag 17. oktober
kl.11.00: Gudstjeneste

Fredag 22.-søndag 24. oktober:
Fellesmøteweekend
Arrangement for ungdommen på fredagen

Lørdag 23.-søndag 24. oktober:
Troppstur

Søndag 24. oktober
kl.17.30 Kaffe i Misjonskirken Vi deltar deretter på avslutningsmøte i Nanset kirke kl. 19.00

Onsdag 27. oktober
kl.18.30: Ansgarringen

Fredag 29.-31. oktober
«Input 99» i Randesund

Lørdag 30. oktober
kl.11.00: Lørdagstreff kafeteria

Søndag 31: oktober
kl.11.00: Gudstjeneste

Onsdag 3. november
kl.18.30: Styremøte

Fredag 5. november
kl.19.00: Kvinnemøte Erna Ulltvedt «Kvinne i tjeneste»

Søndag 7. november
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer