Jeg lovet... 
Jeg lovet deg aldri en Rosenhage, er tittelen på en film jeg har sett.
Jesus sa: Jeg vil være med deg alle dager, og da mente han alle slags dager. Ikke bare de dagene vi står opp med glede, men også de dagene vi har lyst til å dra dyna over hodet, og gjemme oss.
De fleste har opplevd slike dager. Når tunnelen ikke tar slutt, og det er ikke noe lys å se. Ja, da er Jesus der og sier: Her er jeg - Jeg har vært der hele tiden. Men du har bare sett på mørket. Kom her - jeg vil følge deg resten av veien. Se ikke på omstendighetene. Se på meg - jeg vil hjelpe deg.
Jeg tror Jesus mente det han sa: Blinde skal se, døve skal høre, lamme skal gå.
Hvis vi tar Jesus på ordet, så tror jeg at vi alle vil oppleve enda rikere tider, sammen med Ham og hverandre. Skal vi hjelpe hverandre enda mer, mens vi er her på jorden, kan det hende at jeg må gå den siste mila i sammen med, en som trenger det.
Kanskje vi kan se noe av Rosenhagen, og ikke bare tornene.
Else Gunn HoltJulemarked/messe
Vi regner med at du stiller opp torsdag 25. og fredag 26. november. For da er det menighetens julemesse/ marked. Vi trenger din hjelp og støtte. Hele menigheten opp og gå. Er alle med å drar, blir det litt på alle.

Menighetsmøte
Da er det pastorsaken som skal presenteres og belyses fra forskjellige vinkler! Vi har fått 10 søkere og det vil bli orientert om den enkelte søker. Styret vil orientere om hele prosessen så langt og kommer med innspill til hvilke/hvilken kandidat styret har samlet seg om. Ut fra en etterfølgende samtale får vi så se hvem menighetsmøtet finner å kunne samle seg om. Vi ønsker Misjonskirkens medlemmer vel møtt til en spennende og interessant kveld!

Gratulerer
En av rutinene som har «glippet» etter sommeren er gratulasjon av menighetens jubilanter. Vi beklager overfor dem som er blitt glemt. Gratulanter i oktober/ november er:
9. okt. Ingjerd Hansen 75 år,
24. okt. Solveig Berntsen 90 år,
30. okt. Inger Lise Olafsen 50 år,
6. nov. Terje Olafsen 50 år,
13. nov. Ellen Skogshagen 60 år.
Vi gratulerer!

Bjørn i Holy Riders
Holy Riders er en kristen motorsykkelklubb som er med på å spre evangeliet om Jesus. Holy Riders jobber for å nå mennesker i nød og dem som ikke har hørt om evangeliet. Det er viktig å la det få bli kjent. De er aktive hele året både i MC-miljø,Vivestadkollektivet og også besøk i konfirmantundervisning. I Norge er det nå 800 medlemmer i Holy Riders. Vestfold som er den største klubben er 50.
Vi har tatt en prat med Bjørn Larsen som nå har vært medlem av Holy Riders i 12 år og stortrives med det.
«Ja det har aldri vært så spennende å være kristen som nå. Virkelig! Gleden i Herren er min styrke.», sier Bjørn.
Han mener at forbønn er viktig. Noen ber, andre går i ferdiggjorte gjerninger. Forbederne legger tilrette for de som går. Det er bare av nåde, Gud legger til rette.
«Seieren er i forbønn! Vi i Holy Riders føler at døra står åpen og da går vi inn. Mennesker blir frelst. Vi føler at vi er en forlenget arm av menighetene.», sier Bjørn som blir veldig ivrig når han prater om en av hjertesakene hans, og fortsetter:
«Når det er seier i åndens verden må vi dele det med hverandre. Det er gla´meldinger det. Jeg vil kort fortelle om den helga vi var i Ramnes nå tidlig i høst.
Ei av damene i Holy Riders hadde tidligere «sett» et kors plantet i Ramnes. Der i bygda var det et hardt miljø. Vi bestemte oss dermed for å være en helg nettopp i Ramnes. Vi satt opp telt, stekte vafler og hadde samtaler på nettene. Dette uformelle ble satt pris på og den kjærlighet og omsorg som vi viste dem.
Det var møte på lørdag og søndag var det et veldig sterkt møte i kirken. Mange kirkefremmende mennesker var møtt fram. Mennesker ble frelst den helga i Ramnes. Et resultat av forbønn.»
Vi oppfordrer du som nå har lest dette til å ta med Bjørn Larsen og de andre i Holy Riders med i forbønn. De er en forlenget arm av menigheten. Vi må være sammen om dette. Husk dem i bønn!

Ten-weekend
Det var en herlig og spent gjeng fra Larvik på ti som dro av gårde på tenåringsweekend på Vegårtun 15.-17. oktober, der 190 ungdommer deltok.
Undervisningen var ved en bibellærer fra Sarons Dal, og et kjempebra lovsangsteam fra Skien deltok.
Temaene han underviste om var: «Hva er det å bli en kristen», «Evangelisering og Misjon» det å jobbe praktisk gjennom arbeid og bønn og det å ha «Jesus som Herre», konsekvenser som følger dette.
Det var veldig bra å kunne stå å se hvordan ungdommene kom fram for å søke Gud, det å oppleve å se at de som var tøffest av gutter og jenter på ytersiden var de som kom først fram, lå og ropte til Gud gjennom gråt.
Leirsjef var Sigmund Nøstrud, fra Larvik. Det var NMU-Sør som hadde ansvaret for leiren.


Kjære menighet!
Nå tenkte jeg det var på tide å sende en rykende fersk høsthilsen til alle vennene mine i Larvik. Må innrømme at tanken på at det snart er ett år siden jeg sist skrev noen linjer gir meg litt dårlig samvittighet, men jeg håper dere har fulgt med i nyhetsbreva våre og i misjonsbladet gjennom året.
Etter en sommer med flytting og besøk av venner og familie, begynte både jeg og resten av teamet på igjen med lada batterier og ny inspirasjon. Språket flyter bra nå og arbeidsoppgavene står i kø. Etter litt prøving og feiling har jeg funnet ut at Herren neppe har kalt meg til barnearbeider, så nå bruker jeg all min tid på ungdommene i menighetene, samt en dag i uka på rehabeliteringssenteret.
«Prosjektet» som jeg kanskje er mest opptatt med for tida er å stable på beina et eget lovsangsband for og av ungdom i menigheten jeg holder til mest i (Normandia). Takket være Gud og et dårlig musikalsk nivå får jeg lov til å bidra på dette området. Musikken er likevel den enkleste biten, verre er det å gjøre dem til disipler. Foreløpig består denne gruppa av tre gutter mellom 13 - 17 år og jeg syns det er litt vanskelig å komme skikkelig innpå dem, men jeg håper og ber om at disse guttene kan bli fremtidige arbeidere i Guds rike.
I menigheten er jeg også med i lovsangsgruppa og i lederstaben for ungdomsgruppa, samt at jeg underviser noen ungdommer i bass. Hadde forøvrig et ufrivillig opphold i spillinga da bassgitaren ble stjålet i forrige mnd, men nå har vi heldigvis skaffet oss en ny.
I teamet holder vi for tida på å planlegge en evangeliseringstur til en by på kysten i januar. Ideen er å reise sammen med ti av ungdommene vi jobber med her i Bogota for å støtte/inspirere de tre El Pacto menighetene som holder til i Monteria, samt arrangere kampanjer for å nå nye mennesker. På denne måten håper vi på å se mennesker frelst samt å trene opp ungdommene vi har med oss.
Jeg har det altså bra, og selv om noen dager er tøffe og jeg innimellom ikke helt klarer å se verdien i alt jeg gjør, så har jeg likevel aldri tvilt på at jeg er på rett sted. Jeg gleder meg til fortsettelsen og tror de siste mnd. blir innholdsrike.
Til slutt har jeg lyst å spørre om dere kan være med å be for disse tre guttene som jeg har nevnt. Jeg kan nok lære dem litt om musikk og snakke om troen, men bare Gud kan kalle på dem.
Må Gud velsigne dere rikelig!
Hjertelig hilsen Trond

NilsGlorioso ClassiCo
består av et ensamble av musikere fra Gospelsymfonikerne. De har som visjon å synliggjøre Guds herlighet gjennom sin musikk. Deres tro og vitnesbyrd er selve klangbunnen i hele deres konsert som er en fin kombinasjon av klassisk og kristen musikk. Metodistkirken lørdag 4. desember kl. 18.00. Inngangspenger kr. 100.-.


:formann
«Åndens frukt er varme relasjoner»
Vi har i menigheten en tid arbeidet med et opplegg som heter «Naturlig Kirkevekst. Dette har vi gjort fordi vi tror at det er noe som kan hjelpe oss videre som menighet. Disse tankene har vært presentert på menighetsmøter. Dessuten har styret arbeidet med dette i hele år. Vi har også ei arbeidsgruppe som arbeider spesielt i dybden med disse tankene, og vi har 4 grupper som har fordelt høstens gudstjenester mellom seg. De arbeider spesielt med å få mer «Inspirerende Gudstjenester». Dette er de godt igang med, og jeg synes de har gjort en flott jobb i løpet av høsten.
12.-14. November kommer Anne Karin og Ommund Rolfsen fra «K-VEKST» på besøk for å hjelpe oss videre med dette arbeidet. Temaet for seminaret vil bli «Åndens frukt er varme relasjoner». De kommer derfor til å ta utgangspunkt i «varme relasjoner i menigheten». Dette fordi at det er et område vi trenger å få hjelp til å komme videre på. Derfor håper jeg «hele menigheten» melder seg på seminaret som varer fra fredag ettermiddag, og avsluttes på søndag med en «Inspirerende Gudstjeneste» og kirkekaffe. Jeg vil spesielt «utfordre» deg som synes du er blitt «dårlig behandlet» i menigheten til å melde deg på. Vi trenger å møtes for å få satt ord på følelser og tanker som kanskje stenger for et åpnere fellesskap.
SÅ velkommen til en spennende seminarhelg hvor vi vil oppleve det vil alle lengter etter nemlig: å komme nærmere hverandre!

Presentasjon av kursholderne:
Anne Karin Rolfsen er daglig leder for K-VEKST og «Naturlig Kirkevekst» i Norge. Hun har i mange år arbeidet som rektor og lærer ved Soltun folkehøgskole ved Harstad.
Ommund Rolfsen veileder og underviser mange ulike menigheter i «Naturlig Kirkevekst». Han arbeider som lektor ved Soltun folkehøgskole.

Opplegget for seminaret:
Fredag kveld underviser Anne Karin om å lytte til hverandre med varme, respekt og innlevelse. Dette arbeider vi med i grupper for i praksis å skape og erfare et varmt fellesskap. Lørdag underviser Anne Karin og Ommund sammen om hvordan vi kan formidle sannheten i kjærlighet til hverandre. Dette skjer både gjennom korte foredrag, rollespill, samtale, praksis, bønn og forbønn. Søndag opplever vi en inspirerende gudstjeneste sammen. Deretter blir det en vurdering og samtale om gudstjenstefornyelsen i menigheten.
NB! Skriftlig påmelding på tavla i inngangspartiet i Misjonskirken!


Nils Børven


Program for november
Søndag 7. november
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer

Torsdag 11. november
kl.19.00: MENIGHETSMØTE

Fredag 12. november
kl.20.00: Konsert med Mosaic.
(Felleskirkelig arrangement i Larvik kirke)

Seminar med Ommund Rolfsen: 12 - 14. SE EGET PROGRAM

Søndag 14. november
kl.11,00 Gudstjeneste
kl.20.00 Unge Voksne

Onsdag 17. november
kl.19.00: Lederråd

Søndag 21. november
kl.17.00: Familietime.
kl.18.00: Misjonsstevne i Tønsberg, Anne Brit Wegger Artl kommer

Onsdag 24. november
kl.18.30: Styremøte

Torsdag 25. og fredag 26. november: Julemesse

Søndag 28. november
kl.11.00 Gudstjeneste
kl.20.00 Unge Voksne

Søndag 5. desember
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer.