Få mest mulig ut av livet!
Når Gud skapte oss til å leve i et fellesskap med hverandre og han, så var ikke det tiltenkt et liv som besto i at vi en gang i livet gjorde et valg i forhold til Gud og så var vi sikret billetten og ikke noe mere. Nei, han ønsker at du og jeg skal få oppleve å leve maksimalt i det Gud har for oss, det å kunne begynne å grave etter de skattene som han har gitt oss.
Men for å kunne oppdage disse skattene, så må vi søke der det er å finne, det å ta tid med Gud i bønn og bibellesning.
Matt 6.33 «Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg»
Ut i fra dette verset så ligger det ikke en eneste begrensning i hva Gud ønsker å gi til deg og meg, vi må bare gjøre et valg for oss selv for hva jeg ønsker. Og hvis jeg vil, ja da er mulighetene enorme. Hvorfor er vi f.eks. så redde for å slippe løs gleden i møtene og i hverdagen enkelte ganger? skyldes det at vi er flaue over at andre skal se det, det å ikke tørre å ære annerledes?
Salme 40.4 «Han la i min munn en ny sang, en lovsang for vår Gud.»
Denne lovsangen tror jeg at Gud la der for at vi skulle dele den med andre, ikke noe vi skulle gjemme å ha for oss selv. Tenk bare hvis disiplene hadde holdt det for seg selv det de fikk oppleve, hva da?
Åp. 3.8 «Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, og ingen kan lukke den igjen.»
Ønsker å være med å oppmuntre deg som vil komme inn i det Gud har for deg om å være frimodig til å tørre å gå inn gjennom den døren som Gud har satt åpen, ikke bli sittende å vente på de andre, men begynn DU!
Jan Roger Rabben


Familien Rabben ønsker alle en velsignet julehøytid og et fredelig år 2000.


Gratulerer
3. desember fyller Ragnhild Nilsen 75 år. Tor Hartvig Pedersen fyller 50 år 6. januar.

Nyttårsaften
Det er en fest for alle aldre. Den starter klokka 1800. Det koster
kr 50,- for en familie og kr 25,- pr person. Påmeldingsliste henger på oppsslagstavla i kirken. Endel har meldt seg på, men det er plass til mange flere. Velkommen!

Reisebrev fra Jon-Mattis Børven
Nå har jeg gått en måneds tid sammen med ca 80 andre studenter på DisippelTreningsSkole (DTS) her i Kona, på den største øya i Hawaii. Jeg begynner etterhvert å bli vant til å bo sammen med nye folk med et annet språk, og ikke lenger å bo trygt hjemme hos mor og far. De verste rundene med hjemlengsel har gitt seg, men jeg har langt fra glemt verken familie eller menighet av den grunn!
Været her borte er mildt sagt behagelig, det er shorts-og-T-skjorte-temperatur her så og si døgnet rundt. Dagene her er ikke så slitsomme, men de er lange. Vi har frokost halv sju om morgenen, og deretter går det mer eller mindre i ett til halv åtte-tiden på kvelden. I løpet av dagen har vi blant annet stille stund, lovsangsstund med enten bibelundervisning eller forbønn, og undervisning i ukas emne. Vi skal gjennom tolv forskjellige emner i løpet av teoridelen av DTS’en, og vi har gjennomsnittlig en uke per emne. Hittil har vi blant annet blitt undervist i emner som «å høre Guds stemme», «forbønn», «åndelig autoritet» og «identitet
i Kristus». Det legges stor vekt på praktisk anvendelse av alt vi lærer. Det var virkelig artig og inspirerende å se resultater i haugevis etter at klassen hadde tre kvarters praktisk anvendelse i «å høre Guds stemme»!
Selv om vi lærer mye i teoridelen de tre første månedene av DTS’en, er det visstnok på teamperioden etter nyttår vi virkelig kommer til å lære, og å bli forandret for resten av livet. En del av klassen skal helt sikkert til Thailand, mens det ennå ikke er bestemt hvor resten skal. Uansett, spennende og utfordrende blir det helt sikkert!
Jon-Mattis Børven

Julemessa
Torsdag 25. og fredag 26. november samarbeidet Ansgarringen og menigheten om julemesse i kirken. Foruten en mengde flotte gevinster til utlodningen, var det salg av bl.a. Selbuvotter, sokker, dreide treting, malte glass og porselensting, patchwork, juledekorasjoner, forkler, malte trefjøler, handlagde julekort, morsomme klatrenisser, nøttekranser, lyktenisser... osv. Med andre ord var det litt for enhver smak. Kafeteriaen solgte også bra. Må heller ikke glemme småkakene, kransekakene og julegotteri som ble solgt også. Nede i kjelleren var det «mini»-loppemarked. Ute var det salg av tyri og fuglenek. Speiderne hadde laget en flott gapahuk nede i gården hvor man kunne få servert gløgg og pepperkaker.
En stor og hjertelig takk til alle som var med og gjorde en innsats til denne julemessa.
Brutto inntekt ble summert til kr 70.000,- Det kan vi være fornøyd med .

Kjære venner!
En julehilsen er jo vanligvis full av gode ønsker for familie, samhold og framtid. Jeg ønsker på ingen måte å forandre på dette. Jeg er takknemlig for den støtte dere alle er med på, og den har jeg merket gjennom litt over 3 år nå. Men tro for all del ikke at deres hjelp nå er overflødig eller unødvendig. Tvertimot! Viktigere enn noen gang er «de helliges bønner» til en verden som i stor grad ikke får feiret den type jul som vi er vant til.
Jeg ønsker dere alt godt sammen med deres familier gjennom den store høytiden som nå står for døren. Gud har gitt hver og en av oss en familie, og Han har gitt oss av sin overflod for at vi skal nyte den. (1. Tim. 6) Men midt i den gode nytelsen så ber jeg dere om å bruke noen få minutter alene med Gud. Vær med å løft opp de mange som savner et fellesskap, vær med å dele ut Guds kjærlighet der hvor du er. Julehøytiden er ikke tiden for dårlig samvittighet, men en lovsangsstund hvor vi ærer og priser Gud for Hans stor gave til oss.
La oss derfor være med, praktisk og åndelig, i Norge og i Colombia, å få dele ut denne gaven til de som trenger den!
Med ønske om en velsignet Jul,
Oriana og Jon Arne

God Jul
Ønsker dere i Larvik ei velsigna jul og et innholdtsrikt nytt år. Hilser med Joh. 4.14: «Den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri mer tørste. Det vann jeg vil gi ham, skal bli en kilde i ham med vann som veller fram og gir evig liv.»
Varm julehilsen fra Aslaug Irene

Kasserere/sekretærer
Nå nærmer det seg etterhvert årsmøtet som denne gang er satt til søndag 30. januar 2000. Husk på denne datoen allerede nå.
Alle avdelinger i kirken må levere regnskap og årsberetning i den forbindelse. Overhold tidsfristen som er onsdag 12. januarm 2000. Leveres til Einar Engvoldsen eller Eva Gundersen Bøe.

:formannen
Vi står framfor en ny jul, og vi håper alle å få en julehøytid preget av fred og glede! Det er tid for å ta en pause fra de daglige rutinene og hengi oss til samkvem med familie og venner. På slutten av et år er det også tid å stopper opp litt og gjør opp status. Året 1999 ble året for skifte av pastorer! Fra årets begynnelse var «ungdomspastor – eller ikke» det som opptok oss. I mai ble det bestemt at Jan-Roger Rabben ble tilsatt hos oss fra 1. august. Samtidig meldte pastor Ole Hedemann Andersen at han forlater oss. I begynnelen av november bestemte så menigheten seg for å kalle Thore Tellefsen som ny pastor. I denne situasjonen har det vært gledelig å se alle de som har tatt ansvar for oppgaver som må utføres i en menighet av vår størrelse. Dette menighetsbladet er et eksempel på det. Videre har vi opplevd at gudstjenestene har fått nye personer som møteledere, og det har vært spennende og oppmuntrende for oss alle å se de forskjellige møtelederne utfolde kreativitet og nye vinklinger på gudstjenestene.
På tampen av året har jeg derfor lyst til å takke hver enkelt i menigheten for det du har bidratt med – det er viktig alt! Menigheten er et legeme, og som et sunt legemer er den avhengig av at lemmene er i funksjon. Det er mitt ønske for det nye året at vi skal komme nærmere det målet vi har hatt i året som er gått, nemlig at hver av oss skal få en større klarhet og bevissthet om den plass og utrustning Gud har gitt oss, til Guds ære og glede og oppmuntring for hele fellesskapet!
Men det jeg først og fremst ønsker er en dypere erfaring av disse ordene: «Og hele menigheten, de sam var kommet tilbake fra fangenskapet, laget løvhytter og bodde i dem,.. Og det var overmåte stor glede»! (Neh. 8:17)
Nils BørvenDesemberprogrammet
Søndag 5. desember
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer.
Tale: Rune Einarborg. Søndagsskole.

Lørdag 11. desember
Kl.11.00: Formiddagstreffen har adventsfest.
Margot og Aksel Pedersen kommer på besøk.

Søndag 12. desember
Kl.11.00: Gudstjeneste – juleavslutning på søndagsskolen
Tale: Aksel Pedersen.
kl.18.00: Sang i Advent. (Sjekk tidspunkt i ØP)

Onsdag 15. desember
kl.18.30: Styremøte.

Søndag 19. desember
kl.11.00: Gudstjeneste.
Tale: Jan Roger Rabben

Fredag 24. desember – Julaften
kl.16.00: Familiegudstjeneste.

Lørdag 25. desember – 1. juledag
kl.11.00: Høytidsgudstjeneste.
Tale: Rune Einarborg

Fredag 31. desember – Nyttårsaften
kl.18.00: Nyttårsfest år 2000.

JANUAR:
Søndag 2. januar

kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer.
Tale: Jon Ultvedt

Søndag 9. januar
kl.11.00: Gudstjeneste. Søndagsskole.
Tale: Jan Roger Rabben.