Best i Vestfold
Flokken vår vant årets småspeidersamling på Borrehaugene Kristi Himmelfartsdag. De gjorde en flott innsats i en rundløype på 19 poster med tema årstidene. De fikk fyr på bål, kunne alle ti fugleartene og hadde alt riktig på «Kims lek». Flokken vår vant med god margin til nummer to, og mottok vandretrofeet «Skinnet». Larvik NMU har vunnet to ganger tidligere; i 1977 og 1986.


Stolte vinnere: f.v. Henriette Sørensen, Marte Andreassen, Edvart Balendran, Markus Isaksen, Fredrik Isaksen og Andreas Kolflaath Auen.
Se alle bilder fra samlinga


Barnevelsignelser
Regine Bordøy, datter til Tania og Pål André Bordøy bæres fram til velsignelse i Misjonskirken søndag 27. juni. Familien, som er bosatt i Mexico, er hjemme i Norge på besøk.

Mia Toeneiet, datter til Mette og Øyvind, bæres fram til velsignelse søndag 15. august.
Vi takker Gud for de nye verdens borgere og ønsker Guds velsignelse over dem og deres foreldre.

Vielser
Janne Borgen Nilsen og Tom Christian Berge fra Bergen, begge p.t. Kristiansand gifter seg i Fredriksvern kirke 26. juni kl 14.00.

Samme sted gifter Siv Børven Olsen og Erik Moberg (p.t. Oslo) seg 3. juli.

Rebecca Løvstø Gabrielsen og Samuel A. Isaksen vies i Larvik kirke 10. juli kl 14.00. Vigselsmann er Øyvind Toeneiet.
      Vi ønsker de unge Guds velsignelse i deres ekteskap og nye hjem.

Økonomien
I mai har det kommet inn kr 48.500 til menighet og misjon. Ved utgangen av mai ligger vi kr 2.500 etter budsjettet på inntektssiden. Vi takker hver enkelt giver for gavene. Samtidig minner vi om at det løper på en del utgifter til Prosjekt Veldre som nevnt i sommerbrevet og håper at giroen som følger brevet blir benyttet.

Vårbasaren
Trekningen er foretatt og gevinstene avhentet. Ansgarringen takker for støtten.
Det ble et flott resultat med ca kr 7.500 til Ansgarskolen.

Renholder
Rolf Bøe har sagt opp sin stilling som renholder i Misjonskirken med virkning fra 1. august. Stillingen som renholder er derfor ledig. Interesserte kan ta kontakt med menighetens styreleder Terje Olafsen for nærmere informasjon. Søknadsfristen er 1. juli og skriftlig søknad sendes Larvik misjonsmenighet v/ Terje Olafsen.

Misjonær Watne
Svein Watne besøker oss og taler i gudstjenesten søndag 20. juni. Svein og Kirsten reiste ut som misjonærer i godt voksen alder og har i flere år arbeidet i Barranquilla i Colombia. De har gjort en innsats som det virkelig står respekt av. Gudstjenesten feires på Skautvedt sammen med venner fra Tønsberg og Horten, så det blir samtidig et Vestfoldtreff. Etter gudstjenesten tenner vi grillen og koser vi oss utover dagen. Ta med mat og drikke.

Speiderleir
NMU-speiderne har korpsleir i Karlsvika ved Tønsberg 26.06- 03.07. Noen av våre speidere og ledere vil delta der. Leirens motto er «Hopp i havet». Noe som sikkert blir tatt bokstavelig. Leiren er planlagt i lang tid og det blir aktiviteter som spenner over et stort spekter.

Skautvedt
Skautvedtkomiteen har jobbet godt i vår og det er utført et flott arbeide på kjøkkenet. Ny innredning er kommet på plass og nytt gulv med belegg. Det er også kommet opp nye gardiner og lamper i peisestua. Sammen med de nye møbler fra i fjor har det blitt flott i Peisestua. Nå står utleiesesongen for døren og det er mange som ønsker å leie vårt flott leirsted. Menigheten arrangerer gudstjeneste på Skautvedt søndag 20. juni og vi feirer St.Hans der også. Ellers blir det søndagssamlinger der oppe søndag 8. og 15. august kl 17.00. Da blir det rikelig anledning ta en titt på fornyelsene.
      Hjertelig velkommen til Skautvedt!


Ungdomstur
18.-20. juni drar ungdomsklubben Signal opp til vårt leirsted. Dette blir avslutningen på vårsemesteret. Vi håper mange unge finner veien dit og at det blir åndelig påfyll for den enkelte.

Ferieavvikling
Ungdomsarbeideren har ferie ukene 26, 29, 30, 31, 32. Pastoren har ferie ukene 28, 29, 30, 31, men kan nås, om nødvendig, på mobiltelefonen 90 51 51 64.

Sommergudstjenestene
Også i sommer har vi felles gudstjenester med Metodistkirken. Vi støtter hverandre, slik at det blir gudstjeneste hver søndag. Følg med i annonseringen.
      Bønnesamlingen torsdag formiddag fortsetter hele sommeren.

Juniortreff
på skautvedt lørdag 21. august.
      Det er endelig bestemt at vi skal ha juniortreff og selvfølgelig håper vi på at tidligere junior-ledere også kommer denne dagen, kvelden, natten…
      Vi har med hensikt valgt en lørdag med pent vær og derfor håper vi at mange vil tilbringe dagen på vårt flotte leirsted. Medlemmer av «komiteen» vil være på plass fra kl 12.00 – så da er det bare å komme. Grillen blir tent ca. kl 17. Alt som skal spises/drikkes denne kvelden må tas med. Det smaker veldig godt med kake til kaffen – så vi håper at du kan ta med noe til et felles kaffebord. Kaffen lager vi på Skautvedt. Dersom du har plass til stol/bord så er det fint om du tar det med. Du/dere må også ta med tallerken/ bestikk/glass...
      I god juniorånd blir det tatt opp en kollekt. Dette er for å dekke leie av leirstedet + «kaffelars».
      Vi får nok ikke kontakt med alle som har vært innom junior’n, men vi satser på at «jungeltelegrafen» kan gå seg varm.
      Så håper vi på en kjempehyggelig dag/kveld sammen, med mye mimring og moro. Har du noen gamle bilder i fra en svunnen juniortid, så ta det med !
      På vegne av «De gamle juniorers trivselskomite», Ellen Jane Langerud (tlf. hjem:
33 11 32 03/959 23 636)

Sommertilbud
Også i år finnes det mange muligheter til å kombinere ferie og åndelig påfyll. Liv og Vekst i Grimstad 13.-18. juli. Nissedal bibelcamping 26.6- 11.7 og Vegårtun Bibelcamping 29.6-11.7 er alle gode muligheter til denne kombinasjon i vår sammenheng. Program finner du i Misjonskirken.

Denne måneden ber vi for
- Menighetens ledere i ulike avdelinger og takker Gud for deres innsats.
- Misjonsforstanderen som er langtidssykemeldt.
- Jon Arne Hoppestad m/familie.

Vegårtun
Menighetsweekend på Vegårtun leirsted 27.-29. august. Dette er en flott anledning til å kombinere en weekend i lag med venner. Vi ønsker å skape et godt og trygt fellesskap i menigheten. Derfor ser vi på menighetsweekenden som en flott anledning til å styrke og utvikle dette fellesskapet. Det er viktig at så mange som mulig blir med. Noen har allerede meldt seg på, men det er plass til mange flere. Inviter gjerne med deg venner utenfor menigheten. Våre venner i Tønsberg og Horten blir også med. Programmet er klart. Distriktsforstander Sven Øverland blir med.
      Påmeldingsliste finnes på oppslagstavla i Misjonskirken. Dette må du få med deg! Det er viktig for fellesskapet og trivselen i menigheten.

Pensjonist-treff på Veldre?
Etter spørsmål, vurderer vi muligheten for å arrangere pensjonisttreff på Grøtterød grendehus. Har du lyst, har du lov til å være med på uforpliktende, positive og humørfylte samlinger med mening. Kanskje du kan være med å forme innholdet? Interessert ? Har du tanker, ideer o.l ? Ta kontakt med Terje Olafsen.

Hvor er din skatt?
av pastor Thore Tellefsen

For noen dager siden var jeg sammen med småspeiderne på ei strand ved Farris. De hadde avslutning på semesteret. Den dagen skulle de lete etter skatten, som de hadde gravd ned i strandkanten i september. Det var satt av merker i naturen, slik at det skulle være mulig å finne igjen skatten. Til tross for dette ble skatten ikke funnet. Årsaken var nok den at vannet sto ca en meter over stedet der skatten var gravd ned. Vannet var svært kaldt, så det ble en kald opplevelse å grave. Dessuten ble vannet gromset når en begynte å spa. Det var vanskelige leteforhold. Skatten finner speiderne ganske sikkert ved en senere anledning.
      De fleste av oss er på leting etter livets skatt. De virkelige verdier. Herren, vår Gud har satt tydelige merker slik at vi skulle kunne finne skatten. Likevel er det ikke så lett å finne den. Noen leter uten å finne. Andre leter på feil sted uten å ta hensyn til merkene som er satt. Noen vet ikke en gang hva de leter etter, de bare leter.
      Leter du etter skatten i livet ditt ? Hvor leter du?
Jesus sa en gang at der hvor din skatt er der vil ditt hjerte være. Det betyr vel at vi kanskje må foreta en «hjerteundersøkelse», som kan avklare hvor skatten egentlig er. En hjelp til dette er å stille spørsmål. Hva er jeg opptatt av? Hva interesserer jeg meg for ? Hva bruker jeg min tid på? En eller annen plass der finnes kanskje min skatt. Men det betyr ikke at jeg har funnet den virkelige skatten. Kanskje har jeg blitt forledet til en erstatning for den virkelig skatten. Det er ikke gull alt som glimrer, heter det i ordtaket.
      Jesus fortalte en lignelse om jordbruksarbeideren, som fant en skatt mens han gravde åkeren. Han skjulte skatten. Så gikk han bort og solgte alt han eide for å kjøpt åkeren. Det samme gjorde kjøpmannen som fant en meget verdifull perle.
      Jeg har lært Jesus Kristus å kjenne og betrakter derfor alt annet som verdiløst skrap, vitner apostelen Paulus. Han hadde funnet livs skatten i Kristus, og da mistet alt annet sin verdi. Han satset alt på Kristus.
      Herren vår Gud utfordrer oss, som har funnet skatten i livet i Jesus Kristus, til å satse alt på den. Samtidig som vi forteller andre om vårt funn.


Sommerprogrammet

Lørdag 12. juni
kl 11.00-15.00 Bruktsalg på Veldre.

Søndag 13. juni
kl 11.00: Gudstjeneste. Thore Tellefsen. Solosang: Line Christiansen.

Søndag 20. juni
kl 12.00: Gudstjeneste på Skautvedt. Misjonær Svein Watne taler. Sang: Liv Kristin Alsaker og Allelu. Grillene tennes etter gudstj. Ta med mat og drikke. Kiosk. Felles for menighetene i Vestfold. For skyss: møt ved Misjonskirken kl 11.00.

Onsdag 23. juni
kl 18.00: St. Hansfeiring på Skautvedt. Ulike aktiviteter for alle. Amerikansk auksjon m.m. Andakt, sang og musikk. Ta med mat, drikke. Kaffe og is fås kjøpt.
kl 21.30: Bålet tennes.

Søndag 27. juni
kl 11.00: Gudstjeneste. Nattverd. Thore Tellefsen. Barnevelsignelse. Solosang. Felles med Metodistkirken.

Søndag 4. juli
kl 11.00: Felles gudstjeneste i Metodistkirken.

Søndag 11. juli
kl 11.00: Gudstjeneste. Månedsoffer. Øyvind Toeneiet.

Søndag 18. juli
kl 11.00: Felles gudstjeneste i Metodistkirken.

Søndag 25. juli
kl 11.00: Gudstjeneste.

Søndag 1. august
kl 11.00: Felles gudstjeneste i Metodistkirken.

Søndag 8. august
kl 11.00: Gudstjeneste. Nattverd. Månedsoffer. Thore Tellefsen.

Søndag 15. august
kl 11.00: Gudstjeneste. Thore Tellefsen. Barnevelsignelse.

Lørdag 21. august
Juniortreff på Skautvedt.

Søndag 22. august
kl 18.00: Samlingsfest.