Her kan du laste ned hele bladet i PDF-format (722 kB)Kjære Veldre-beboer

Misjonskirken i Larvik har leid Grøtterød grendehus av Larvik kommune i 1 1/2 år og vil fortsette med dette. Vårt ønske er å fylle Grendehuset med aktiviteter som er til beste for beboerne i Veldreområdet.

Vi har allerede flere aktiviteter knyttet til Grendehuset. Vi nevner MiBaGo, «Åpent Grendehus» på tirsdag formiddag, «Unge voksne» kvelder, Menn mosjonerer samt familiegudstjenester.
    Denne høsten ønsker vi å starte opp med «Etter skoletid», et tilbud for barn i alderen 6-13 år.
    I dette første nummeret av «nærkontakt» vil vi presentere aktivitetene nærmere for deg. Vi håper å gi ut et par nummer i halvåret, med et variert innhold.
Alle aktiviteter drives med et kristen profil og i nestekjærlighetens ånd. Vi rår ikke over store ressurser, derfor inviterer vi deg til å gå sammen med oss for å skape et trivelig miljø på Grendehuset. Har du tid, interesse, ideer og evner for å være med i dette, så ta gjerne kontakt med oss. Vi har ingen skjult agenda. Vi ønsker bare å formidle Guds godhet og vennlighet i et byggende miljø til beste for beboere i området og andre som er interessert å være med i aktiviteter på Grøtterød grendehus. Er det noe du lurer på? Spørsmål å stille? Se adresseliste nederst på siste side.ETTER SKOLETID PÅ TIRSDAGER:
Tilbud for skolebarn

Denne høsten blir det et nytt tilbud på Grøtterød grendehus. Oppstart tirsdag 6. september. Etter skoletid hver tirsdag vil Grøtterød grendehus være åpent for barn i alderen 6-13 år. Det vil si fra kl 12.30 til 15.30 vil Grendehuset være åpent. Her vil voksne være til stede.

Det forteller leder og initiativtakere Inger Sørensen og Ellen Eikenes.
Hvorfor tilbudet «Etter skoletid»?
Vi har tenkt litt på hva grendehuset kan brukes til? Og dette er en av tankene. Vi vil gjerne gjøre noe positivt for barna i nærmiljøet. Det finnes barn som ikke liker å komme hjem til tomt hus. Ved å åpne grendehuset på tirsdager slipper barna å komme hjem til tomt hus den dagen, da kan de om de vil ta turen til Grendehuset i stedet. De kan slippe å fly gatelangs, sier damene entusiastisk.
Hvilket tilbud har dere til barna som kommer?
De kan spille bordtennis, minibiljard, ulike spill eller bare være der. Det vil være mulig å få litt hjelp til leksene. Vi tenker å ta noen med på baking. Mat vil det også bli å få kjøpt. I blant pizza. Vil koste kr 25,- pr gang som dekker utgifter til mat. «Etter skoletid» er ikke ment å være en konkurranse til fritidsordningen på skolen, derfor er det ingen påmelding. Barna kan komme og gå slik de vil. Lederne har intet ansvar for barna med mindre de foresatte gjør en avtale om det for en dag.
Vi gleder oss til dette og vil gjøre alt vi kan for å legge det best mulig til rette, sier de to og er spent på om mange barn vil komme til Grendehuset på tirsdagene.
I tillegg til Inger og Ellen vil Signe Britt Slåtta og May Linn Hjerpekjønn være medhjelpere. Om noen flere vil hjelpe til, så er vi takknemlige for det, avslutter Inger og Ellen, og ønsker velkommen til «Etter skoletid.»
BRUKTMARKED I HØST:
Barneutstyr, leker og klær

Lørdag 29. oktober kl 11-15 arrangeres det igjen bruktmarked på grendehuset. Det er gruppen bak «Åpent grendehus» som er arrangør for dette.

Ønsker du å selge brukte ting relatert til barn slik som ski, skøyter, klær, leker, bøker m.m. kan du leie et bord for kr 100,- og selv selge dine egne ting. Inntektene av salget får den enkelte.
    Vi har 20 bord til disposisjon og det er bare å ta kontakt med Elisabeth Søyland tlf. 412 22 909 eller Hilde Øyslebø 33 12 74 77 for å avtale å leie et bord.
Det blir også kafeteria og salg av hjemmelaget drops. Har du ikke noe å selge eller noe du trenger å kjøpe så kom likevel. Det er trivelig og samles til et slikt arrangement. Det ble arrangerte et slikt bruktmarked i våres med meget god oppslutning. Både selgere og kjøpere var meget godt fornøyd.SØNDAG KVELD:
Unge Voksne

Unge Voksne samles på Grendehuset noen søndager kl 20.00 22.00. Dette har pågått halvannet års tid.

Ihøst blir det Unge Voksne samlinger 25. september, 16. oktober og 20. november forteller Lene Lye, som er med i styringsgruppa for dette arbeidet.
Hva er hensikten med Unge Voksne, spør vi?
Hensikten er å skape en møte plass for unge mennesker, der en kan bli kjent med nye, en sosial arena der fellesskapet står i høysetet. Det er også ment å være et samlingssted der en kan møtes uten barn. Det er også en møteplass der en kan få litt åndelig påfyll.
Hvilken alder er det for?
Vi har som målgruppe mennesker mellom 25 og 40 år, uten at noen skal føle seg ekskludert på grunn av alder. Vi vil gjerne presisere at en ikke må være par for å delta på Unge Voksne. Det er ikke ment å være en ektepar- kveld.
Hvorfor starter Unge voksne så sent på søndagen?
Mange av oss er småbarnsforeldre og da er det greit å få barna i seng før en dra ut. Det er godt å ha noen samlinger uten å ha med barn. Vi som foreldre trenger det. Samtidig er vi bevisst på at det ikke skal bli for sent før en er hjemme igjen. Det er tross alt starten på en ny arbeidsuke for de fleste dagen etter.
Hvordan legger dere opp Unge Voksne-kveldene?
Vi starter oftest med kveldsmat og har god tid rundt bordet. Det er en fin måte å bli kjent på. Ellers har vi et kort innlegg, noen tanker, noe fra livet som en er opptatt av eller en kort andakt.
    I etterkant samtaler vi videre om dette og synger sammen. Noen ganger kan det være solosang og andre innslag. Samlingen er ganske uformell.
Har du vært med fra starten?
Nei, jeg og mannen min kom inn for ca. et år siden. Vi ble tatt veldig godt i mot og vi trives i denne samlingen. Vi kan gjerne anbefale dette for flere. Det er ingen påmelding så det er bare å komme på samlingene.
Første samling er søndag 25. september. Da vil Mette Toeneiet ha et innlegg og sørge for sang og musikk.TORSDAG 22. september:
Husfliden arrangerer strikkekafé

Torsdag 22. september kl 18.00-21.00 vil Husfliden arrangere strikkekafé i samarbeid med «Veldrekomiteen».
    Husfliden vil vise modeller, snakke om trender og gi råd og vink om strikking. Husfliden kommer ikke for å gjøre salgsframstøt, men ønsker å inspirere folk til å strikke som en populær fritidssyssel. Du utfordres til å ta med deg strikketøyet ditt.
Kafeen vil «Vedrekomiteen» stå for. Her kan du få kjøpt kaffe, te og noe å bite i.
Alle er velkommen med eller uten strikketøy, kaffetørst eller ikke.PÅ TORSDAGENE SYNGER VI:
MiBaGo med røtter på Veldre

Torsdag er kl 18.00- 19.00 er det øvelse for MiBaGo. Legg merke til at vi har byttet øvelsesdag. MiBaGo står for Misjonskirkens Barnegospel.

Koret ble startet i 1978 og var det første koret i sitt slag i Larvik. Koret hadde sin glanstid på 80-tallet, med over 100 på øvelsene. Koret har helt siden starten hatt mange barn fra Sky skole siden lederne Turid og Per Pedersen og Eva-Lise Børven Olsen var lærere på skolen. Koret tok en pause i 2000 på grunn av en vanskelig ledersituasjon.
    MiBaGo gjenoppsto våren 2002 og har siden hatt sine øvelser på Grøtterød grendehus. En har foreløpig valgt å beholde navnet selv om det nå er knyttet til Veldre området. Aldersgruppen er fra 4 år og oppover, de yngste bør ha med en foresatt. Foreldre som følger barna, serveres kaffe mens de venter. For å dekke utgifter betaler barna kr 100,- for halvåret. Dirigent og leder er Mari Saubø. Medhjelpere er Inger Sørensen og Anette Lanner.
    Øvelsene varer en time. Midt i øvelsen er det saftpause, litt lek og moro, og gjerne en liten bibelhistorie. MiBaGo synger på familiegudstjenester på Grendehuset og andre steder der koret blir spurt. Vi håper både jenter og gutter som liker å synge vil være med i koret.TIRSDAGS FORMIDDAG:
Åpent grendehus for alle

Hver tirsdag kl.10-13 arrangeres det formiddagstreff på Grøtterød grendehus, med unntak av skoleferien. Vi starter nå på vårt fjerde semester. Opplegget er blitt justert underveis og er som følger:

Vi spiser en god lunsj sammen, har småbarnnsang som Mariann Isaksen tar seg av. Vi har det sosialt og koser oss sammen. Drikker kaffe og ofte vanker det kake til kaffen fordi noen uoppfordret har bakt ei. Barna leker på lekematter, «lager mat», bygger lego, tegner. Hvis været tillater det er de ute i sandkassa eller på huskene. I høst har vi som mål å bruke uteområdene noe mer enn før.
    Det hender vi baker boller, plukker høstblader og presser de. Før jul baker vi gjerne pepperkaker og avslutter med julegrøt.
    Det har vært stadig økende tilslutning siden starten. Det er ikke nødvendig at en har med seg barn for å komme til dette treffet, selv om mange har det. Her er det åpent for alle som vil møte andre til sosialt felleskap. Både personer bosatt på Veldre og utenfor Veldre er hjertelig velkommen. Høres det interessant ut? Kom å se hvordan vi har det. Miljøet er positivt, varmt og inkluderende, noe som bekreftes av de som trofast møter opp, sier Elisabeth Søyland som er en av lederne. De andre lederne er Mette, Inger, Hilde, Mariann og Ellen.TUR PÅ MANDAG:
Menn mosjonerer

Hver mandag møtes mannfolk ved Grøtterød grendehus til skogtur i terrenget på Veldre.

Det har vært ulike turløyper som Arne B. Thorsen har valgt ut. Turene har gått både over og rundt Salsås, Sportskapellet og rundt Ulfsbakk. Tempoet er tilpasset den enkeltes form. Dette har gitt flotte naturopplevelser og har vært sosialt ved at mannfolk går sammen. Vandringen har gjerne tatt 1 1/2 time og ender vanligvis inne på grendehuset til en kaffeprat. Første tur går mandag 29. august, så det er bare å møte fram.PÅ GRENDEHUSET:
Familiegudtjenester

Søndag 28. august starter vi opp høstens aktiviteter med friluftsgudstjeneste for hele familien utenfor Grøtterød grendehus.

Ta med campingstol. Blir været for dårlig trekker vi selvsagt innendørs. Elisabeth Søyland har ansvaret for opplegget. Det blir andakt ved Thore Tellefsen, solosang, opplesning, allsang, intervjuer. Vi håper å få med MiBaGo. Startskuddet går for barnas år som en felles kristen satsing på barnearbeide kommende år.
    Etter gudstjenesten tenner vi grillen, hver enkelt tar med grillmat, eventuell annen mat selv. Vi legger opp en natursti i det flotte område rundt grendehuset. Du er hjertelig velkommen til være sammen med oss et par hyggelige timer.
Vi fortsetter med gudstjenester: Søndag 25. september kl 11.00: Øyvind Toeneiet taler. MiBaGo m.fl.
    Søndag 30.oktober blir det også familiegudstjeneste på Grendehuset kl.17,00. MiBaGo blir med sammen med andre. Kirkekaffe.
Søndag 27. november første søndag i advent blir det julegrantenning og et arrangement rundt det.
    Mer opplegg kommer i neste nummer av info-bladet.