Tilsluttet Det Norske Misjonsforbund
Motto: Guds barns enhet og synderes frelse


Tilbake
Menighetsbladet for tidligere måneder

Menighetsbladet for oktober 1998

- Jeg vil «male» Jesus
for øynene på de unge

I forrige nummer av menighetsbladet ble det nevnt av vi i høst skal ha praktikant fra Ansgarskolen. Han skal være i menigheten fra 6. oktober til 6 desember. Menighetsbladet har stilt noen spørsmål.
   - Hvem er du, og hvor kommer du fra?
   - Jeg heter Espen Elvethon, og jeg er 28 år. Jeg kommer fra Skotfoss, samme plassen som Gisle Lunde, og det er jeg stolt av. Skotfoss ligger 5 km utenfor Skien. Jeg er gift med min skjønne kone som heter Ellen, og har ei nydelig datter på 1 år, som heter Guro. For tiden går jeg på Ansgarskolen, og der går jeg siste året.
   - Hva fikk deg til å starte på Ansgarskolen?
   - Jeg ble frelst som 18-åring, og kom med i ungdomskoret i Skien Misjonsmenighet. Og etter hvert som tiden gikk kjente jeg et «kall» til å forkynne om Jesus. Jeg hadde ikke noen voldsom kallsopplevelse, men en sakte indre trang til å forkynne. Og hva var vel mer naturlig, enn å begynne på Ansgarskolen.
   - Hvordan har du opplevd tiden der?
   - Tiden på Ansgarskolen har vært fin den. Det har vært perioder hvor jeg lurer på om det er dette jeg egentlig ville, men stort sett har det vært greit. Den delen av Ansgarskolen som kalles tjenestestudiet har vært veldig berikende og spennende. Det å få muligheten til å komme ut i praksis gleder jeg meg alltid til. Det kan bli litt kjedelig å bare lese tunge «mursteinsbøker» om teologi. jeg ønsker mest av alt å oppleve Gud, ikke bare lese om ham.
   - Er det noe du på en særlig måte er opptatt av i det kristne arbeidet?
   - Det jeg brenner mest for i det kristne arbeidet for tiden, det er barne- og ungdomsarbeidet i menighetene. Det er det jeg føler at Gud har lagt ned i meg for øyeblikket. Jeg har et ønske med det jeg skal drive med i fremtiden, og det er å «male» Jesus for øynene på de unge. Hvem han var, og hva han har gjort for de. Det som rører seg mest ved mitt hjerte er Jesu død og oppstandelse og hvilken betydning det har fått for meg. Denne opplevelsen ønsker jeg å videreformidle.
   - Hvilke tanker gjør du deg om praksisperioden i Larvik Misjonsmenighet.
   - Som jeg nevnte tidligere så gleder jeg meg alltid til praksisperiodene. Det er her jeg får muligheten til å «praktisere» det jeg har lært på Ansgarskolen. Jeg håper at jeg i løpet av de to månedene jeg skal være hos dere, skal få oppleve en pastors hverdag så godt det lar seg gjøre. Jeg håper også at jeg skal bli godt kjent med barna og ungdommen i menigheten. Noen kjenner jeg fra før gjennom arbeidet i NmU, men på langt nær alle.
   Jeg må også være ærlig å si at det jo er litt skummelt å komme til en menighet, hvor jeg nesten ikke kjenner noen. Derfor måtte jeg ha en liten uformell samtale med Jon Arne Hoppestad, når han var hjemme i sommer, for å høre hva jeg kunne vente meg. (Han hadde bare godord å komme med så slapp helt av).
   Jeg gleder meg som sagt veldig, og jeg håper at dere også får glede av meg i løpet av praksisperioden.
Gud velsigne dere!
   Vi ønsker Espen velkommen til Larvik og håper du vil trives her.

Fire konfirmanter

Onsdag 26. august var det innskrivning av konfirmanter i Misjonskirken. De som skal gå til undervisning dette året er: Elisabeth Sætre Andersen, Aleksander Blandkjenn Engvoldsen, Martin Nøstrud og Alexander Kongsbakk Olafsen. Disse fire ble presentert for menigheten på familiegudstjenesten 13. september. Her fikk de overrakt hver sin bibel som gave fra menigheten.

Alphakurset i gang

Så har vi startet opp med det tredje. Alphakurset i Misjonskirken. Første kvelden var det 15 frammøte. Weekenden finner sted fredag 23 til lørdag 24. oktober på Gavelstad hotell

Loppemarked

Lørdag 12. september hadde menigheten loppemarked i hall A på Hovlandbanen. Dagen startet med et forrykende regnvær, og man kunne frykte det verste for frammøtet. Vel, været bedret seg betraktelig, og også i år var det mange som kom for å handle. Nettooverskuddet kommer på over 60.000 kr, og det er et veldig godt resultat.
   Takk til alle som på en eller annen måte har bidratt. En særlig takk til dere som har brukt ikke bare timer, men dager på dette «markedet»

Sentralasia

På årskonferansen i Lyngdal besluttet Misjonsforbundet å starte med et nytt misjonsprosjekt i Sentralasia. Under «Liv og Vekst» var et formiddagseminar viet dette nye arbeidet. Søndag 11. oktober får misjonsmenigheten anledning til å høre om dette engasjementet. Dag Ottar Leithe Hansen fra Kristiansand kommer på besøk.
Han har i en to årsperiode vært i det aktuelle området.

Kvinnemøte

Fredag 9. oktober inviterer kvinnekomiteen til høsten møte.Talere er de to unge pastorer fra Søndre Nordstrand Misjonsmenighet, Siri Iversen (Watne) og Anne May Abrahamsen (Holme). Begge har giftet seg i løpet av sommeren derfor de nye etternavne. Temaet for kvelden er «Kristen og fri?»

Fellesmøter

I år finner fellesmøtene sted fra onsdag 14. til søndag 18. oktober.
Hovedtaler blir Preben Colstrup. Han er radiosjef i Kristen Riksradio.
   Temaet for fellesmøtene er «Framtid og håp». Møtene skal holdes i Nanset kirke og begynner hver kveld kl.19.00. Før møtene er det bønnesamling kl.18.15. Overskuddet fra kollektene går til
   «Kristen riksradio» Denne radioen sender i vårt distrikt flere timer hver dag på Radio Sentrum. Det er programmer av høy kvalitet, både innholdsmessig og teknisk.

MiBaGo-jubileum

Lørdag 31 oktober skal MiBaGo feire sitt 20 års jubileum. Barnegospelkoret har altså blitt voksen. Det var en god opplevelse å høre og se dere på familiegudstjenesten søndag 13. september. Flott var det også å se den nye tilveksten, Mega-MiBaGo, som er et spesielt tilbud til de som går i 4 klasse og oppover. Etter bare to øvelser viste dere oss fin lovsangsdans til fengende rytmer. Til jubileumsfesten inviteres nåværende og tidligere medlemmer, ledere, familie og venner. De som ønsker å være med på feiringen skal innen 10. oktober melde seg på til Mari Saubø, tlf 33 18 35 68 eller Else Gunn Holt, tlf. 33 18 52 71.
Her i bladet vil vi gratulere dere med jubileet og. Takk for mange fine opplevelser sammen med dere.

Dåp av barn

Elisabeth og Eskil Domben har fått ei datter. Hun skal døpes ved gudstjenesten søndag 25. oktober.
Vi gratulerer og ønsker dere Guds velsignelse over dagen og framtiden.

Lederråd

Neste lederråd er onsdag 4. november kl.19.00


Den grunnleggende gleden

Jeg hørte engang denne setningen om en person: «Han satt der med sitt varme smil, som vanlig» Min nysgjerrighet ble vakt. Jeg fikk gleden av å bli kjent med ham. På tross av mye motgang - sykdom i familien - en annen livsoppgave enn tenkt, så var han en gledesspreder. Denne vennligheten som Paulus taler om som gledens ytreside, var der alltid.
   Disiplene vender tilbake fra sitt første vellykkede felttog. Syke er helbredet, og onde makter har sluppet grepet om menneskers liv. Ikke rart at de er begeistret. Her er det seirsrapporte å melde Jesus. Det fungerer. det han har satt oss til. Da svarer Jesus dem på en merkelig måte: «Gled dere ikke over at åndene lyder dere, men gled dere over at dere har navnene skrevet i himmelen.» Lukasevangeliet kap. 10 vers 20.
   Unnerkjenner han deres glede over Guds rikes makt, at de har fått være redskaper til store ting. Nei, langtfra. Men han ønsker å si at det er en grunnliggende glede som er uavhengig av om vi lykkes eller ei. Selv for de mest framgangsrike og vellykkede i Guds rike kommer det tider med motgang og ubesvarte spørsmål. Da er det godt å eie en glede som stikker dypere. At våre navn er skrevet i Himmelen, skyldes ikke oss selv, men han som gav sitt liv for å frelse oss. Den kjærlighet han viste da han bar verden synd, er grunnen til den gleden Den tåler både medgang og motgang. Derfor skriver Paulus: «Gled dere i Herren alltid.» Jesaja sier: «Med glede skal dere øse vann av frelsens kilder.»
Ole Hedeman Andersen

Oktoberprogrammet

Søndag 4. oktober
kl.11.00: Gudstjeneste. Månedsoffer. Taler: Ole Flermoen

Torsdag 8. oktober
kl.19.00: Alphakurs

Fredag 9. oktober
kl.19.00: Kvinnekomiteen har møte. Siri Iversen og Anne May Abrahamsen medvirker

Søndag 11. oktober
kl.09.30: Morgenbønn
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd. Månedsoffer
kl.18.00: Misjon i Sentrasia. En kveld med Dag Ottar Leithe Hansen

Onsdag 14. - søndag 18.: Fellesmøter i Nanset kirke
Taler: Preben Colstrup fra «Kristen Riksradio». Hver kveld møte kl. 19.00. Bønn fra kl.18.15

Søndag 18. oktober
kl.11.00: Gudstjeneste.

Torsdag 22. oktober
kl.19.00: Alphakurs

Fredag 23. - lørdag 24. oktober:
Alphaweekend på Gavelstad

Søndag 25. oktober
kl.11.00: Gudstjeneste. Dåp av barn

Torsdag 29. oktober
kl.19.00: Alphakurs

Lørdag 31. oktober
kl.16.00: MiBaGos jubileumsfest

Søndag 1. november
kl.11.00: Gudstjeneste. Nattverd og månedsoffer
kl.18.00: Misjonsstevne i Horten. Øyvind Berberg taler. Kafeteria fra kl.17.00